Dünya Sansürün 'Kral'ı

Sansürün 'Kral'ı

Paylaş
Sansürün 'Kral'ı

İspanya'nın en önemli mizah dergilerinden 'El Jueves', kralın tahtını oğluna devretmesini mizah konusu yapınca sansüre uğradı

İspanya’da haftalık olarak yayınlanan ve 100 bin trajı ile önemli bir okuyucu kitlesine ulaşan El Jueves dergisi bu haftaki sayısında Kral Juan Carlos’un pislenmiş şekilde kokan tacını oğlu Felipe’ye takarken çizilmiş bir karikatürünü yayınladı. Dergi yönetimi Perşembe günleri dağıtılan derginin okuyuculardan gelen şikayetler üzerine çok sayıda kişiye ulaşmadığını fark etti. Yapılan araştırmada derginin bağlı olduğu RGB yayın şirketi sahibinin derginin bu haftaki sayısının 60 bin adedini piyasaya sürmediği anlaşıldı. Bu olay üzerine sansüre uğradık açıklaması yapan dergi yönetimi toplu olarak istifa ettik duyurusu yaptı. Dergi yönetimi kralın bu haliyle kapakta piyasaya çıkmaması konusunda baskı aldıklarını vurgulayarak "Biz kimseye bağımlı değiliz" açıklaması yaptı.

Hükümet ve monarji karşıtı yayınları ile bilinen El Jueves dergisi 2007 yılında da Prens Felipe ve eşi Letizia’yı yatakta sevişirken gösteren bir karikatürü yayınlamasından dolayı mahkeme kararı ile toplatılmıştı.

DHA

Haberin Devamı