Gündem Şanlıurfa'da Suriye plakalı araçta bomba bulundu

Şanlıurfa'da Suriye plakalı araçta bomba bulundu

Paylaş
Şanlıurfa'da Suriye plakalı araçta bomba bulundu

Şanlıurfa'da Suriye plakalı otomobilin bagajında tahrip gücü yüksek patlayıcı bulundu. Bomba uzmanları, fünye ile patlayıcıyı etkisiz hale getirirken olayla ilgili Harran Üniversitesi'nde güvenlik görevlisi olarak çalışan İsmail İ., gözaltına alındı

Şanlıurfa-Mardin karayolundaki Köylü Kent Sitesi yakınlarında uzun süreden bu yana denetim noktası oluşturan Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü ekipleri, saat 01.30 sıralarında Suriye plakalı otomobili durdurarak arama yaptı. Aracın bagajında tahrip gücü yüksek olduğu belirtilen patlayıcı ile uzaktan kumandalı düzenek bulundu. Alarma geçen polis çevrede önlem alırken, terörle mücadele şubesi ekipleri ve bomba uzmanları geldi.

Haberin Devamı

Bomba imha uzmanları fünye ile müdahale ederek patlayıcıyı etkisiz hale getirirken, gözaltına alınan İsmail İ.’nin, Harran Üniversitesi Veteriner Fakültesi Hayvan Barınağı’nda güvenlik görevlisi olduğu Suriye plakalı otomobille durdurulduğu sırada nöbette olması gerektiği belirlendi. Polis hem gözaltına alınan İsmail İ.’nin hem de kentte Suriyeli bazı kişilerin kaldıkları evlere baskın yaptı. İsmail İ.’nin emniyette sorgusu sürüyor.

DHA