Gündem Şanlıurfa'da katliam gibi kaza

Şanlıurfa'da katliam gibi kaza

Paylaş
Şanlıurfa'da katliam gibi kaza

Şanlıurfa'nın Birecik İlçesi'nde otomobil ile kamyonun kafa kafaya çarpışması sonucu 2'si çocuk 6 kişi öldü, 1 kişi de ağır yaralandı

Şanlıurfa-Gaziantep Karayolu'nun 73'incü kilometresinde meydana gelen olayda, iddiaya göre, Adana'ya kız istemeye giden ve memleketleri Şanlıurfa'ya dönen 42 yaşındaki Fuat Ökten yönetimindeki otomobil, Arat Dağı mevkiinde, hatalı sollama yaparak karşı yönden gelen 34 yaşındaki İsmet Yağmur yönetimindeki kamyon ile kafa kafaya çarpıştı.

Yoğun sis ve yağmurun da etkisiyle yaşanan kazada, çarpışmanın etkisiyle yaklaşık 30 metre sürüklenen kamyon ve otomobil daha sonra, yolun sol tarafında taklalar atarak şarampole devrildi. Otomobilin hurdaya döndüğü kaza, yoldan geçenler tarafından güvenlik güçlerine ve sağlık görevlilerine ihbar edildi.

Otomobilde sıkışan sürücü Fuat Ökten, Ahmet Akbıyık (44), Emine Akbıyık (40), Kiraz Ökten (36) ve Türkan Ökten (2) olay yerinde yaşamını yitirirken, Diyar Akbıyık (8) ise götürüldüğü Birecik Devlet Hastanesi'nde kurtarılamayarak öldü. Kazadan sağ kurtarılan tek yaralı olan 7 yaşındaki Cenap Ökten ise, Birecik Devlet Hastanesi'nde ilk müdahalesi yapılan ve hayati tehlikesi bulunduğu için Gaziantep 25 Aralık Devlet Hastanesi'ne sevk edildi.

Kaza sonrası bir süre ulaşıma kapanan Şanlıurfa-Gaziantep karayolu ise, yapılan çalışmaların ardından kontrollü olarak trafiğe açıldı.

Kazadan sağ kurtulan ve jandarma tarafından gözaltına alınan kamyon sürücüsü İsmet Yağmur ise, yağışlı havada direksiyon hakimiyetini kaybettiğini, sisli havanın da etkisiyle otomobille çarpıştığını ifade ettiği öğrenildi.

Hasan KIRMIZITAŞ-Ali LEYLAK/ŞANLIURFA (DHA)