Siyaset Şanlıurfa'da İzol Aşireti "AK Parti" dedi
Paylaş
Şanlıurfa'da İzol Aşireti "AK Parti" dedi

Şanlıurfa'da "İzol Aşireti"ne mensup, aralarında aday adaylarının da bulunduğu bir grup, düzenlediği basın toplantısında AK Parti'ye destek vermeye devam edeceklerini açıkladı.

AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Yusuf Eğilmez, toplantıda, aday adaylığı sürecinde AK Parti’ye 349 kişinin aday olmak için başvuruda bulunduğunu belirtti. Eğilmez, şunları söyledi:

Haberin Devamı

"Başbakan ve Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan, aday adaylarımız içerisinde 12 kişiye görev vermiştir. Bu anlamda aday adayı olup da aday olamayan İzol aşireti mensupları birlik ve beraberlik içinde AK Parti için çalışacaklarını burada kamuoyuna açıklayacaklar. Çalışmaları için teşekkür ediyoruz."

AK Parti Merkez İlçe Başkan Yardımcısı Mustafa Cengiz İzol, aşiretlerine bağlı aday adayı olan birçok kişinin, toplantıda olduğunu ifade etti.
Bu çerçevede akrabalarından eski Belediye Başkan Yardımcısı Emin İzol, avukat Serdar İzol ve Mehmet Ali Atlıhan’ın da katıldığını aktaran İzol, şöyle dedi:

"Aday adaylarımız, aday olmadıkları halde partilerinde bir nefer olmak için bugün buradalar ve eski Siverek CHP ilçe Başkanı amcamın oğlu Zülfikar İzol da bugün grubuyla partimize katılmıştır. Şanlıurfa ilimizde aşiret büyüklerimizle yaptığımız görüşmeler sonunda, Türkiye’deki tüm İzollar AK Parti’de yer alacak."

Haberin Devamı

Kendisinin yaklaşık 8 buçuk yıldan bu yana AK Parti’de görevine devam ettiğini hatırlatan İzol, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Bugün burada aşiretimiz tek vücuttur. Gördüğünüz üzere binlerce aşiret mensubuyla partiye gelindi. Biz Başbakanımıza bağlıyız, AK Parti sevdalısıyız. Koltuk sevdalısı asla olmadık, olamayız da ve İzol aşireti olarak Başbakanımızın belirlediği 12 adayımıza sonuna kadar destek vereceğiz. Hepsi pırıl pırıl insanlar. Çok şükür Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, bizlere Şanlıurfa halkına bir bakan da gönderdi. Sayın Faruk Çelik’i birinci sıradan aday gösterdi. Bundan da ayrıca memnunuz. Sayın Çelik’in ilk seçim bürosunu İzollar olarak biz açacağız."

-ESKİ BELEDİYE BAŞKAN YARDIMCISI EMİN İZOL-

Eski Belediye Başkan Yardımcısı Emin İzol de aday listesinin Şanlıurfa için hayırlı olmasını diledi.
Ülkeye ve kente hizmetin tek yolunun milletvekilliği olmadığı bilincinde olduklarını ifade eden İzol, "Halka hizmet, Hakk’a hizmet düsturuyla çalışmalarımıza devam edeceğimizi, sizlere bildirmekten gurur duyuyoruz. Herkes bilmeli ki, davamız vekillik davası, mevki-makam davası da değildir; davamız halka hizmet davasıdır" dedi.

Haberin Devamı

Ortadoğu ve Afrika’da yaşanan siyasi sıkıntılara da değinen İzol, şunları kaydetti:
"Dünyadaki ekonomik darboğazlardan, ülkemiz üzerinde oynanan oyunlardan, ülkemizin zarar görmemesini, inanıyoruz ki, ancak vizyon sahibi, kendisini halkına adamış ve lider siyasetçi kişiliğini defalarca ispatlamış, Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan sağlayabilecektir. Ve inanıyoruz ki, ülkemizi daha ileri refah düzeyine, 2002 Kasım ayından bu yana Urfa’mıza gerek eğitim, gerek sağlık ve gerekse diğer alanlarda yapılan yatırımların artarak devam etmesi, yine AK Parti hükümeti ile mümkün olacaktır. Burada bulunan arkadaşlarımız, bu hizmet davasında, sonuna kadar AK Parti’mizin, Genel Başkanımız ve Başbakanımızın emrinde olacağız."

Eski CHP Siverek İlçe Başkanı Zülfikar Ali İzol da AK Parti’nin Türkiye’de çok büyük değişiklikler yaptığını dile getirerek, "İzollar olarak bu hizmeti destekliyoruz. Bundan böyle AK Parti çatısı altında çalışacağım" ifadelerini kullandı.
Toplantının ardından katılımcılar, İl Başkanı Eğilmez’le hatıra fotoğrafı çektirdi.

Haberin Devamı