Coşkun Türk Sanki 103'üncüyüz
HABERİ PAYLAŞ

Sanki 103'üncüyüz

Almanya karşısında yaşanan hezimet sonrasında Milli Takımımız’ın Hollandalı teknik direktörü Guus Hiddink, “Sanki milli takımlar sıralamasında dünya 1’incisiyiz de dünya 3’üncüsü Almanya’ya yenilmemiz bozgun gibi gösteriliyor” demişti. Tarihimizde ilk kez yenildiğimiz Azerbaycan, milli takımlar sıralamasında dünya 102’ncisi... Sanki biz dünya 103’üncüsüyüz de Azerbaycan’a yeniliyoruz. Bizim sıralamadaki yerimiz ne mi? Hiddink çok övünerek söyledi ya... Onun gelişiyle 7 basamak yükselip 21’inci sırada yer bulduk. Gelelim istatistiki bilgilerden gerçeğe...

Haberin Devamı

[[HAFTAYA]]

Bu sayılar bana bir şey ifade etmiyor. İnanıyorum ki benim gibi düşünen milyonlarca Türk vardır. Ben dünya sıralamasındaki yerimize değil, sahada ortaya koyduğumuz futbola bakarım. Sen kendini küçük görürsen, “Almanya’yı yenemeyiz” dersen ve forma verdiğin futbolcuları da bu şekilde ters motive edersen 102’inci sıradaki takım gelir seni yer. Hem de tarihinde ilk kez.

Hiddink istiyor ki biz “5 net pozisyondan yararlanamadık. Galibiyeti kaçıran taraf bizdik. Biraz şansımız olsaydı Azerbaycan’ı en az 3 farklı yenerdik” diye yazalım. Ama yok öyle yağma... Dünya ve Avrupa üçüncüsü olmuş Türkiye Milli Takımı’nı Fenerbahçe’den ayrıldığın 20 yıl önceki dönemlere çeviremezsin. Biz “Yenildik ama ezilmedik” başlıklarını atmayı çoktan unuttuk. Eğer bu düşünceye yanındaki Oğuz Çetin de çanak tutuyorsa ona da yuh olsun... Futbolcuların ve oynanan futbolun nesini yazayım... Sahadaki duruma isyan eden iki isim vardı. Biri Hamit öbürü Emre. Diğerleri Hiddink-Çetin ikilisinin sistemine çok çabuk ayak uydurmuş!

Sıradaki haber yükleniyor...
holder