Kültür - Sanat Sanatın izinde 8 kadın
Paylaş
Sanatın izinde 8 kadın

İzmir’in yeni kültür-sanat merkezi Mahall Bomonti Sanat, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde, 8 kadın sanatçının eserlerinden oluşan özel bir sergiye imza atıyor

Art Solutions ‘Heykelin izinde 8 Kadın’ sergisinde çağdaş Türk kadınının 32 eseri sergilenecek.

Mahall Bomonti Sanat, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde de çok özel bir sergiye ev sahipliği yapıyor. Türkiye'nin önde gelen sekiz kadın heykel sanatçısının eserleri, ‘Heykelin İzinde 8 Kadın’ sergisi ile İzmir'de sanatseverlerle buluşuyor.

İzmirli sanatseverler, Dünya Kadınlar Günü'nde düzenlenecek özel bir kokteylle açılacak sergide, Ayfer Kalsın, Benan Bulut, Pembe Hilal Tüzüner, Şebnem Keçeli, Tina Varon, Yakut Ayverdi, Yasemin Aslan Bakiri ve Yıldız Yılmaz'ın toplam 32 eserini görme fırsatı yakalayacak.




Türkerler Holding Genel Koordinatörü Attila Sezgin, çağdaş Türk kadının eserlerini İzmirli sanatseverlerin beğenisine sunmaktan büyük mutluluk duyduklarını vurgulayarak, “8 değerli sanatçı kadınımızın ve onların huzurunda tüm kadınların 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nü kutluyoruz” dedi.


SERGİ MARATONU DEVAM EDİYOR


Heykelin İzinde 8 Kadın sergisi 5 Nisan'a kadar sanatseverleri ağırlayacak. Bir sonraki sergide çağdaş Türk resminin önde gelen isimlerinden Ertuğrul Ateş'in eserleri 7 Nisan – 10 Mayıs tarihleri arasında İzmirli sanatseverlerin beğenisine sunulacak. Mahall Bomonti İzmir, bu sezon sergi maratonuna Devrim Erbil eserleri ile veda edecek. 12 Mayıs'ta açılacak sergide sanatında altmış yılı geride bırakan usta sanatçı Devrim Erbil eserleri 9 Haziran'a kadar misafirlerini ağırlayacak.

Haberin Devamı