Magazin Sanatçılar hayvanlar için biraraya geldi

Sanatçılar hayvanlar için biraraya geldi

Paylaş
Sanatçılar hayvanlar için biraraya geldi

Hayvan haklarına saygılı, duyarlı bir toplum yaratmak amacıyla Yonca Evcimik, Tuna Arman, Ajda Pekkan , Şahan Gökbakar, Keremcem ve Doğa Rutkay'ın da aralarında bulunduğu ünlü sanatçılar birleşiyor

Yüzbinlerce imza toplayan ünlü sanatçılar hayvanlara yönelik şiddet ve tecavüzün kabahatlar kanunundan çıkarılıp suç olarak kabul edilmesini amacıyla Başbakanlık ile görüşme talebinde bulundu.

Haberin Devamı

Daha güvenli bir toplumda yaşayabilmek için hayvana karşı işlenen zulüm ve tecavüzleri engellemenin yolunu açmak ve toplumsal bilincin yaratılmasına yardımcı olmak amacıyla Tiyatro Sanatçısı Tuna Arman bir oturma eylemi başlattı. 15 Ağustos - 4 Ekim 2010 tarihleri arasında sürecek eylem başta İstanbul olmak üzere ondan fazla il ve ilçede devam ediyor. Hayvan hakları konusunda yaşanan olumsuzluklara dikkat çekmek ve hayvanlara yönelik şiddet ve tecavüzün insanlara yönelebileceği konusunda toplumda bilinç yaratmak amacıyla Tuna Arman’ın yansısıra Yonca Evcimik, Ajda Pekkan, Şahan Gökbakar, Keremcem ve Doğa Rutkay gibi ünlü isimlerin de yer aldığı sanatçılar konuyla ilgili yüzbinlerce imza topladılar.

Haberin Devamı

Devlet Bakanı Hayati Yazıcı’nın imzasının da yer aldığı, Türkiye genelinde toplanan 200.000 imzayı içeren dilekçe 4 Ekim’de saat 11:00’da Ankara Adalet Komisyonu’na teslim ediliyor. “Yaradılanı severim, Yaradandan dolayı" söyleminden yola çıkan sanatçılar 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü adına “Hayvan Hakları’nın Kanunlaştırılması” konusunu görüşmek için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile görüşme talebinde bulundular. Konuyla ilgili çalışmalarda bulunan sanatçılar görüşlerini şu şekilde açıkladılar:

“Ülkemizde 2004 yılında yürürlüğe giren 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu, hayvan refahı için düzenlenmiş bir kanun olsa da bu kanunun harfiyen uygulanması, tüm toplumun refah ve güvenliği için hem çok önemli hem de çok gereklidir. Hayvanlara karşı işlenen her türlü şiddet içerikli eylem ve tecavüzün uygun ortamda, ilk fırsatta insana yöneleceği, bilimsel olarak kabul görmektedir.

Şiddet tektir ve kişi, şiddet eğilimini gücünün yettiğine yöneltir. Hayvanlara karşı yapılan eziyet ve işkencenin, şiddet ve anti sosyal hareketlerle ilişkili olduğu gerçeği bilinmektedir. Sayın Başbakan ile yapmayı arzu ettiğimiz görüşmede sadık dostlarımızı ve tabii dolaylı olarak toplum huzurunu da güvence altına alacak kanun hakkında görüşeceğiz.”