Gündem Sanatçı Ferhat Tunç'a 2 yıl hapis

Sanatçı Ferhat Tunç'a 2 yıl hapis

Paylaş
Sanatçı Ferhat Tunç'a 2 yıl hapis

Tunceli'deki bir konuşmasında terör örgütü propagandası yaptığı iddiasıyla hakkında dava açılan sanatçı Ferhat Tunç, 2 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Tunceli’deki bir konuşmasında terör örgütü propagandası yaptığı iddiasıyla hakkında dava açılan sanatçı Ferhat Tunç, 2 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Haberin Devamı

Beraberindeki grupla sabah saatlerinde Malatya Adliyesi’ne gelen Tunç, 3. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmada avukatıyla hazır bulundu. Savcının mütalaasını okumasının ardından son savunması alınan Ferhat Tunç, hakkındaki suçlamaları reddederek beraatını istedi.

Mahkeme heyeti, Tunç’u terör örgütü MLKP’nin propagandasını yaptığı iddiasıyla 2 yıl hapis cezasına çarptırdı.

Sanatçı Tunç, adliye çıkışında basın mensuplarına yaptığı açıklamada, davaya konu olan konuşmayı yaptığı tarihte milletvekili adayı olduğunu anımsatarak, "Propagandasını yapmakla suçlandığım MLKP örgütü seçimleri boykot etmiştir. Benim seçime girdiğim bölgede bu boykot olmasaydı ben şu anda parlamentoda olurdum. Nasıl olur da benim milletvekilli olmama engel olan bir boykotu yapan örgütün propagandasıyla suçlanırım" dedi.

Haberin Devamı

Mahkemeden daha olumlu bir sonuç çıkmasını beklediklerini ancak kararın kendilerini şaşırttığını ifade eden Tunç, temyiz yolunu kullanacaklarını dile getirdi.

Tunç’un avukatı Ercan Kanar da, müvekkilinin aldığı cezanın onanması halinde Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne başvuracaklarını ifade etti.