Candaş Tolga Işık SANAL İNSANLIK!
HABERİ PAYLAŞ

SANAL İNSANLIK!

Açık söyleyeyim bu akıllı cep telefonları insanları fena halde zehirliyor! Son günlerde o kadar sık rastladığım bir tablo ki, Birlikte yemeğe giden 2 kişi -çoğunlukla da çift- ellerinde telefon sosyal medyada sosyalleşirken aradan geçen saatlerde yemeği neredeyse birbirlerinin yüzüne bakmadan bitiriyorlar.

[[HAFTAYA]]

Sanalda sosyalleşeceğim derken gerçekte asosyalliğin dibine vurmak, daha da ağırını söyleyeyim sanal ortamda varlık göstereceğim derken gerçek hayatta an be an yok olmaktır bu...

Twitter’ da Mevlana’dan Yunus’tan alıntılar yapıp evinin bahçesinde hoşgörü anıtı var sandıklarımızın gerçek hayatta arabasının bagajında beysbol sopası taşıması nedir sizce? Peki, ya 13 yaşında bir çocuğun polis kurşunuyla öldürülmesine üzülüp ‘vicdanını’ dinleyerek sosyal medyada tepki gösterenlerin, işinde, evinde, özel hayatında vicdanını kullanması gerektiği hiçbir anda kullanmıyor olmasına ne demeli? Babası ölüm döşeğindeyken arkadaşlarıyla kafa çeken, filanca gece kulübünün kapısındaki adamın cep numarasını ezbere bilip hastanede yatan dayısının telefonunu kaydetmeye bile tenezzül etmeyen bu duyarlılık, bu vicdan nasıl bir his ola ki?

Haberin Devamı

Geçen gün Twitter’dan “Soma’yı unutturma” diye bir ileti aldım. Baktım, sosyal medyada bayağı yayılmış. “Soma’yı unutturma” ne demek yahu? Ülkende 301 insan ölüyor ve sen bunu unutabiliyorsan zaten kendine insan deme! Merak etme kardeşim, sanal değil sahici bir vicdan sahibi hiçbir Allah kulu Soma’da yaşadığımız o büyük acıyı -kimsenin hatırlatmasına gerek kalmaksızın- unutmaz, unutamaz. Hassasiyetiniz başımın üstüne ama Şırnak’ta daha 2 hafta önce yine kömür ocağında 3 işçi öldü. Tepki? Vicdan? Niye yoktunuz? Söyleyin de bilelim: Sanal vicdanlarınızın harekete geçmesi için bir ocakta asgari kaç işçi ölmesi gerekiyor?

Kusura bakmayın, bu toplum ne yazık ki her geçen gün sanal hayatta gösterdiği basiretin, ahlakın, duyarlılığın milyonda birini gerçek hayatta sergileyemeyen ‘sanal karakterli zavallılar’ ordusuna dönüşüyor... Vicdanlarını sosyal medya hesaplarıyla birlikte açıp-kapayan, cep telefonu kendinden daha akıllı bir nesle anlatmanın zamanı geldi de geçiyor: “Cep telefonlarınızdan başka kurtulacağınız bir şey yok!”

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder