Bilim - Teknoloji Samsung Galaxy Tab beğenilmedi mi?
Paylaş
Samsung Galaxy Tab beğenilmedi mi?

Samsung'un büyük beklentilerle piyasaya sürdüğü Galaxy Tab, satış anlamında başarı yakalamış olsa da kullanıcıların beklentilerini çok da fazla karşılayamamış gözüküyor

Samsung'un iPad'e rakip olarak piyasaya sürdüğü Galaxy Tab adlı tabletin 2010'un son çeyreğinde 2 milyon adet sattığı dile getiriliyor.

Haberin Devamı

Satış anlamında Samsung'un beklentilerini karşılayan cihazın, kullanıcıların beklentilerini ne kadar karşıladığı ise büyük bir soru işareti. (Samsung Galaxy Tab Viceo İnceleme)

ITG Investment Research adlı bir araştırma şirketinin ABD'de 6000 adet satış merkezinde yaptığı çalışma Galaxy Tab'e ait çok ilginç bir istatistiği ortaya koydu.

İade Oranı

Yapılan araştırmada Samsung Galaxy Tab'in iade oranının %16 olduğu ortaya çıktı. Yani her 100 adet Galaxy Tab'den 16'sı iade ediliyor.

Galaxy Tab'in iade oranının ne kadar yüksek olduğu, Apple iPad'in %2'lik oranıyla karşılaştırılınca daha iyi anlaşılıyor.

İadelerin Sebebi Ne?

Galaxy Tab'in iade sebeplerinin başında bazı uygulamaların düzgün çalışmaması gösteriliyor. Galaxy Tab'de bulunan Android 2.2 işletim sistemi tabletler için geliştirilmediğinden bazı uygulamalar büyük ekranda ve daha yüksek çözünürlükte hatalı gözükebiliyor.

Haberin Devamı

Google'ın taşınabilir ürünler bölümü yöneticisi Hugo Barra, Android 2.2 sürümünün tabletler için değil 4 inç ve daha küçük ekranlara sahip akıllı telefonlar için geliştirildiğini geçtiğimiz yaz belirtmişti.

Google, tabletler için ise Honeycomb kod adını verdiği Android 3.0 sürümünü hazırlamış durumda.

Daha fazlası için ShiftDelete.Net sitesini ziyaret edebilirsiniz.