Spor Şampiyonluk maçı var!

Şampiyonluk maçı var!

Paylaş
Şampiyonluk maçı var!

Sahadaki mücadeleden çok saha dışı olayları, kulüpler arasındaki gerilim ve Cimbom'un tarihi restiyle gündemde kalan potadaki final serisinin son maçı bugün oynanacak. Fenerbahçe Ülker ile Galatasaray Liv Hospital 21.00'de Ülker Arena'da karşı karşıya gelecek ama...

1- Galatasaray resmi siteden açıklama yaptı, “Maça çıkmama kararımızın arkasındayız” dedi. Koç Ergin Ataman ise tatilini kesip, son idmanı yaptırdı. Sarı-Kırmızılı ekip Maslak’ta kampa girdi.

2- Basketbol Federasyonu, disiplin kurulu kararlarının arkasında durdu. Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, “Şampiyon sahada belirlenmeli” diyerek, Galatasaray’a, “Maça çıkın” mesajı gönderdi.

3- Fenerbahçe sessiz, son hazırlıklar yapıldı. Galatasaraylı yönetici Necati Demirkol ile koç Ergin Ataman, “Federasyon geri adım atarsa, kararımız değişebilir” dedi. Koskocaman bir soru işareti belirdi!

Aslan geri adım atmıyor

Türk basketbol tarihinin akıllarda kalacak en önemli final serisinin son maçı normal şartlarda bugün oynanacak. Ancak Galatasaray’ın, “Maça çıkmıyoruz” resti sonrası büyük bir belirsizlik var. Fenerbahçe’ye 5. maçtaki olaylar nedeniyle ceza verilmeyince rest çeken Cim Bom dün de kararlı tutumunu sürdürdü. Resmi siteden “17 HAZİRAN DURUŞUMUZ SÜRECEKTİR” başlığıyla kararlı bir açıklama yapıldı. Sarı-Kırmızılılar, finale çıkmama yönündeki ısrarcı tavırlarının süreceğini yineledi. Ancak bir gün önce, “Çeşme’deyim. Yönetim maça çıkmama kararı alırsa tatilime devam ederim” diyen koç Ergin Ataman, dün takımına son idmanını yaptırdı. Takım daha sonra Maslak’ta bir otelde maç saatini beklemeye başladı.

TBF hakeminin arkasında

Federasyon cephesi ise suskunluğunu dün sabah saatlerinde bozdu. TBF’nin sitesinden yapılan açıklamada seri boyunca verilen kararların haklılığı savunuldu. Ayrıca Galatasaray’ın, “İsmi tapelerde geçiyor” diyerek hedef adam haline getirdiği başhakem Recep Ankaralı’nın kariyerinden bahsedildi. Ankaralı’nın, FIBA organizasyonlarında aldığı önemli görevler hatırlatıldı. Kaosa Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç da kayıtsız kalmadı. Kılıç, “Şampiyon sahada belirlenmeli” diyerek, maçın oynanması gerektiği mesajını verdi. Federasyon bugün yapılacak olağan güvenlik kurulu toplantısına Galatasaray’dan temsilci bekliyor.

Masada her ihtimal var

Fenerbahçe ise sessiz bekleyişini sürdürdü. Sarı-Lacivertliler hazırlıklarını tamamladı. Akşam yapılan idman sonrası koç Zeljko Obradoviç, “Taraftarımızı salona bekliyoruz” demekle yetindi. Gelinen son durum böyle... Her ne kadar taraflar kararlı tutumlarını devam ettiriyor gözükse de görüşmeler yoğun şekilde sürüyor. Federasyon Başkanı Turgay Demirel, yurt dışından bir gün önce dönerek kriz masasının başına geçti. Galatasaray yönetimiyle görüşen federasyon yetkilileri, her türlü güvenlik konusunda teminat verdi. Ayrıca maçın eşit şartlarda oynanacağının altını çizdi. Sarı-Kırmızılı yönetici Necati Demirkol ile Ergin Ataman’ın, “Federasyon geri adım atarsa, kararımız değişebilir” açıklaması ise her ihtimalin masada olduğunu ispatladı.

Kupa salona gidecek

Federasyon, Galatasaray’ın son kararı ne olursa olsun prosedürü uygulayacak. Maç oynandığı takdirde şampiyon belli olacağı için kupa Ülker Arena’ya götürülecek. Galatasaray geri adım atarsa, karşılaşma 21.00’de oynanacak. Sarı-Kırmızılılar sahaya çıkmazsa, hakemler kurallar gereği 15 dakika bekleyecek. Ardından raporlar yazılacak ve federasyona gönderilecek. Son kararı federasyon yönetimi verecek. Bu ihtimalin gerçekleşmesi halinde Fenerbahçe Ülker kupasını daha sonra alacak.

Haberin Devamı