Coşkun Türk Şampiyonluk koşusu
HABERİ PAYLAŞ

Şampiyonluk koşusu

Fenerbahçe, Ankara’da hem zorlu hava şartları hem de güçlü bir takımla karşı karşıya geldi. Maçı seyretmeyenler skora bakıp “Fenerbahçe rahat kazanmış” demesin. Tamam maçın hemen başında öne geçti, ardından da 2-0’ı buldu. Ancak bu iki gol de tartışmalıydı. İlk golde “ofsayt”, ikinci golde “penaltı değil” tartışmaları oldu. Eğer hakemler bu iki pozisyonda da Fenerbahçe aleyhine kararlar verse, Ankara deplasmanı kabusa dönüşebilirdi. Çünkü Gençlerbirliği atağa çok hızlı çıkabilen, orta sahasını iyi kullanan bir ekip. Özellikle Fenerbahçe’nin sol kanadından çok etkili geldiler.

Haberin Devamı

[[HAFTAYA]]

Andre Santos canla başla çalışsa da Dia’dan yardım gelmeyince çok zorlandı. Teknik direktör Aykut Kocaman, Dia ile Özer’in kanadını değiştirdi, ancak yine de çare bulamadı. Gençlerbirliği önce farkı bire indirdi, sonra da eşitliği sağladı. İkinci yarıda Aykut Kocaman’ın hamle yapması lazımdı. Yapılacak hemle de sol kanada önlem almak ve orta sahayı daha dirençli hale getirmekti. Bunun için elindeki futbolculardan en uygun olanı Cristian’dı ve Kocaman onu sahaya sürdü. Bunun neticesinde de Gençlerbirliği’nin hızını kesti.

Niang’ın vuruş tekniği açısından yaptığı müthiş plaseyle öne geçen Fenerbahçe, Andre Santos’un füzesiyle farkı ikiye çıkardı ve rahatladı. Maçın içinde en anlamlı görüntülerden birisi de aylar sonra yedek kulübesinde yer bulan Güiza’nın goller sonrası müthiş sevinmesiydi. Artık o da Fenerbahçe’nin şampiyonluğu için en azından yedek kulübesinde sevinerek katkı yapıyor.

Sonlarda oyuna girmesi umarım moralini yükseltir ve Fenerbahçe’nin kalan zorlu maçlarında yedek kulübesinde hazır kıta bekler. Sonuçta Fenerbahçe, Trabzonspor’un kazandığı haftada zorlu bir deplasmanda 4-2 galip gelerek koltuğu yeniden devraldı. Şampiyonluk yürüyüşü yağmur, çamur, kar devam ediyor. Galibiyetler serisi sürdükçe de Fenerbahçe şampiyonluğun en güçlü adayı olarak haftaları bir, bir geçeceğe benziyor.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder