Gündem Şambrel bağladığı dizlerinin üstünde hamallık yapıyor

Şambrel bağladığı dizlerinin üstünde hamallık yapıyor

Paylaş
Şambrel bağladığı dizlerinin üstünde hamallık yapıyor

Van'ın Başkale ilçesinde doğuştan ayaklarını kullanamayan 55 yaşındaki bedensel engelli Kerem Akyıldız, şambrel bağladığı dizlerinin üstünde hamallık yaparak, evini geçindiriyor.

Başkale ilçesine bağlı Öncüler köyü Budak mezrasında yaşayan Akyıldız, engeli nedeniyle hayata küsmeyerek, örnek bir yaşam mücadelesi veriyor.
Dizlerinin hasar görmemesi için kamyon lastiğinden çıkardığı şambrel parçalarını iple bacağına bağlayarak koruma sağlayan Akyıldız, yaz aylarında tarlalarda biçilen otları köye taşıyor, kışın hayvanlara bakıyor, at arabasına yem çuvallarını yüklüyor.

Haberin Devamı

Şimdiye kadar tekerlekli sandalyesi bile bulunmayan Akyıldız, köy halkının tahsis ettiği tek odalı bir evde ailesiyle yaşam mücadelesi veriyor. Akyıldız, oturduğu evin sahibinin hayvanlarına da bakıyor.

Kerem Akyıldız, yuva kurma hayalini de, engeli nedeniyle ailesinin vermemesi üzerine amcasının kızını kaçırarak gerçekleştirdi. Bu evlilikten, Hasan (12), Nermin (5) ve Saliha (3) adlı üç çocuğu olan Akyıldız, onların mutlu olması için gece gündüz çalışıyor.

-"BENİ AYAKTA TUTAN YAŞAMA SEVİNCİ"-

Akyıldız, hamallık yaparak ayakta durmaya çalıştığını belirterek, "Aslında beni ayakta tutan içimdeki yaşama sevinci. Yoksa gerçek anlamda, dizlerimden aşağısı tutmuyor" dedi.

Şimdiye kadar hiç tekerlekli sandalyesinin olmadığını ve ömrünü dizlerinin üzerinde yürüyerek geçirdiğini fade eden Akyıldız, şunları söyledi:
"Her gün dizlerimin üzerinde çalışıyorum. Köyde hamallık yaparak evimin geçimini sağlıyorum. Allah devlete zeval vermesin. Yetkililerden bir tekerlekli sandalye bile istemiyorum. Çünkü böyle yaşamaya alıştım artık. Sadece çocuklarıma bir ev yapılmasını istiyorum. Çünkü hiç bir şeyimiz yok."

Haberin Devamı

Köy Muhtarı Aydın Tolay ise Akyıldız’ın çok çalışkan ve becerikli olduğunu ifade ederek, "Engeli yüzünden sevdiği kızı alamayınca kaçırarak evlendi. Şimdi köyde başkasına ait bir evde eşi ve 3 çocuğuyla yaşıyor. Özürlü maaşı alıyor ve kendisine Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aracılığı ile gıda yardımı yapıldı ama bunun yeterli olmadığını düşünüyorum" dedi.

Ahmet İzgi - Zafer Tayfur / AA