Sağlık 'Samandağ biberi yedim 2 haftada 12 kilo verdim'

'Samandağ biberi yedim 2 haftada 12 kilo verdim'

Paylaş
'Samandağ biberi yedim 2 haftada 12 kilo verdim'

Posta yazarı Mesut Yar, 8 ayda nasıl 40 kilo verdiğini anlatıyor...

Kilo vermeye başladıktan bir süre sonra ne kadar uğraşırsam uğraşayım daha fazla zayıflayamıyordum. Tam bu sırada Samandağ biberiyle tanıştım. İlk kez yediğimde acıdan küçük çaplı bir felç geçirdiğimi düşündüm. Ama sadece 2 hafta sonra mucize sonuçla karşılaştım: 12 kilo vermiştim!

DİYETİN ÖNÜNDEKİ SETLER

* 2 hafta kadar düzenli kilo veren bünyeler bir baraja gelir ve yaptıkları şey rutin olsa da kilo vermeyi beceremezler. İşte insanı yolundan döndüren en büyük set budur. O seti aştığınızda başarıya ulaşma ihtimaliniz gerçekten yüksek. Benim deneyimimde setlerin önemi çoktu. İlk seti ısrarım ve istikrarımla yılmadan aştım. 3’üncü ayın sonunda 14 kilo vermiş ve 2’nci setimle karşılaşmıştım. Egzersiz yapıyor, yediklerime dikkat ediyordum ama bir türlü kilo veremiyordum. İşte o sırada Samandağ biberi karşıma çıktı.

HEM YİYİP HEM İNCE KALMAK MÜMKÜN

* Bir belgesel çekimi için gittiğim Antakya’da çok mükellef bir akşam yemeğine davet edildim. Masadaki meze ve kebap çeşitlerinin haddi hesabı yapılamazdı. Ben önümdeki peynir, yeşillik ve yağsız yoğurdu tüketirken, karşımda benim yarım kadar fit duran adamlar yiyeceklere resmen abanıyorlardı. Soru basitti: “Bu kadar çok yiyip ince kalmak mümkün mü?” Karşımdaki dostum gülerek yanıt verdi. “Yediklerimizden çok, yerken ne tükettiğimiz önemli”. “Ne tüketiyorsunuz peki?” diye sorduğumda, masanın kenarında duran biber tabağından bir tane aldı, ağzına götürüp kallavi bir ısırıkla yarıya indirdi. Aynı hareketi yaptım ben de. Biberi aldım, ısırdım ve... İşte o an küçük çaplı bir felç geçirdiğimi düşündüm. Benim gibi acı ve baharat düşkünü bir damağı bile hissiz bırakacak kadar acı bir biberle karşı karşıyaydım.

METABOLİZMAYI HIZLANDIRIYOR

*Arkadaşım bu biberin yenilen yemeği hazmettirmesinin yanı sıra metabolizmayı hareket halinde tuttuğunu söyleyerek yararlarını da saymaya başladı. Ben de “Normal bir insan bunu yiyemez ki? Allah korusun mideyi deler, boşaltması da mümkün değil” diyerek laf yetiştirmeye çalıştım... Tam tersini iddia etti. Mide hastalıklarını giderip boşaltım sistemini çalıştırdığını, birkaç kullanımdan sonra acıdan çok lezzet verdiğini, üstelik mideyi şişirerek gereğinden fazla yemeyi de engellediğini söyledi. Gün içindeki su tüketimini de artıran bir harareti de hesaba eklersek, içinde yedek bir yağ yakıcı motorla dolaşacağının fantezisini bile yaptı... Mümkün müydü? Biraz acı çekmenin karşılığında yanıtını aldım. Evet. Samandağ biberi dünya üzerindeki en acı biber olmasa da en yararlı biber türlerinden biriydi. Zaten bilim, biberin insan metabolizmasındaki harekete geçirici etkisinin altını defalarca çizmişti. 2’nci ve zor barajımı bu biberi her öğünde düzenli olarak 3-4 adet tüketerek 2 haftada geçtim. Ve tam 12 kilo verdim. Hâlâ her gün 5 tane Samandağ biberi tüketiyorum.

Zayıflatan tarifler

KABAK YEMEĞİ

MALZEMELER:

-2 kabak
-1 soğan
-3 sarımsak
- Yarım kaşık Antakya biber salçası
- Pul biber
- Karabiber
-Dereotu
-Göz kararı kaynar su.

HAZIRLANIŞI: Minik minik doğranan soğan ve sarımsakları biraz suyla haşlayın. Suyu süzün, salçayı ilave edip karışımı kavurun. Doğranmış kabağı ekleyip karıştırın. Üzerine su, karabiber ve kırmızıbiber ilave edip pişmeye bırakın. Soğuduktan sonra dereotu ile servis edin.

LAHANA ÇORBASI

MALZEMELER:

-200 gram doğranmış lahana
-1 soğan
-Yarım kaşık Antakya biber salçası
- Pul biber
- Karabiber
-Yarım limon suyu
-Göz kararı kaynar su.

HAZIRLANIŞI: Minik minik doğranan soğanı biraz suyla haşlayın. Suyu süzdükten sonra salçayı katıp kavurun. Lahanayı ekleyin ve hafifçe kavurun. Üzerine su, limon, kırmızı biber, karabiber ekleyerek pişmeye bırakın.

ÖRNEK MÖNÜ/ 2. GÜN

KAHVALTI: 1 adet simit, 100 gram yağsız beyaz peynir, ,1 bardak yağsız süt, ,1 çay kaşığı kekik balı.
ARA: 1 salatalık.
ÖĞLE YEMEĞİ: 1 kase yağsız kekikli yoğurt çorbası, yarım tabak kabak yemeği, 3 Samandağ biberi ilave edilmiş bol ekşili yeşil salata, 1 dilim kızartılmış kepek ekmeği.
ARA: 1 büyük fincan orta şekerli Türk kahvesi, 2 büyük boy ceviz. ;
AKŞAM: Bol yeşillik ve 2 adet Samandağı biberi ilave edilmiş domates söğüş, 1 kase yağsız kekikli domates çorbası, 1 porsiyon ızgara tavuk, 1 dilim kızarmış ekmek.
ARA: 1 avuç beyaz leblebi, maden suyu.

Yarın: 21 dakikalık mucize egzersiz ile yağlarınızdan hızla kurtulun

İLK BÖLÜM: HAYATIM BOYUNCA BANA 'TOSUN' DEDİLER

2

Haberin Devamı