Kültür - Sanat Salon'dan sonbahara sıkı bir merhaba
Paylaş
Salon'dan sonbahara sıkı bir merhaba

2010 senesinden bu yana kaliteli müzik severlerin buluşma noktalarından biri haline gelen Salon, 22 Eylül’den itibaren yeni sezona heyecan verici konserlerle merhaba diyecek.

Eylül ayının son haftasında kendi kulvarının en iyi müzisyen ve gruplarını sahnesinde ağırlayacak olan Salon, tüm müzikseverleri Beyoğlu’nun kalbinde yer alan mekanında misafir edecek.

Salon, %100 Müzik konseptinde gerçekleşecek sezonun ilk konserinde Salon Alman synthpop prodüktörü Marius Lauber’in solo projesi Roosevelt’i ağırlayacak. Kariyerinin başında tekno sahnesinin cezbeden ritimlerine hayır diyemedi ve kentle özdeşleşen, ikonik Total Confusion Party gecelerinin birkaç yıl boyunca resident DJ’i oldu. 80’leri hatırlatan, bir yandan tekno altyapısına yakın duran, bir yandan da synthlerin başrolü oynadığı chillwave tınılarla flört eden parçalarıyla adını duyuran Alman prodüktör, ilk single’ı “Sea”yi takip eden başarılı single’larının sonrasında 2016’da kendi adını taşıyan ilk albümünü yayımladı. Hot Chip, Totally Enormous Extinct Dinosaurs, Crystal Fighters’a turnelerinde eşlik eden Roosevelt, İstanbul’daki ilk performansıyla 22 Eylül Cuma akşamı %100 Müzik konseptinde Salon’da müzikseverlerle buluşacak.

Salon’da Eylül ayı

Roosevelt’in performansı ile kapılarını açan Salon, 27 Eylül’de neo-klasik müziğin çıkış yapan isimlerinden Zoe Keating’i konuk edecek. Çelloyla tanıştıktan sonra tamamen bambaşka bir müzikal türe, elektronik müziğe yönelen Keating çağdaş kompozisyon eğitimi de aldı. Kariyerinde bugüne kadar Imogen Heap, Amanda Palmer, DJ Shadow, Paolo Nutini gibi isimlerle birlikte çalışan Kanadalı müzisyen, bale, tiyatro, sinema ve televizyon dizileri için hazırladığı bestelerinin yanı sıra birçok festival ve fuardan da ödüller almış isimlerden. Besteleriyle hem pop’a hem de klasik müziğe göz kırpan Zoe Keating, 27 Eylül Çarşamba akşamı Salon’un konuğu.

Salon 29 Eylül Cuma akşamı trip-hop sahnesinin en başarılı projelerinden Flunk’ı hayranlarıyla buluşturacak. 2000’li yılların başından bu yana parçalarıyla özellikle trip-hop severlerin zihinlerinde haklı bir yer edinmeyi başaran Norveçli dörtlü Flunk, uzun bir aradan sonra Eylül ayında yayımlayacakları ‘Chemistry and Math’ başlıklı altıncı albümlerinin ardından eski ve yepyeni parçalarıyla Salon’da.

Flunk konserinin hemen sonrasında Eylül ayının son konuğu, cazı Türk ezgileriyle birleştiren parçalarıyla Minor Empire olacak. Gitarist ve prodüktör Ozan Boz ile vokalist Özgü Özman liderliğinde Toronto'da kurulan Minor Empire, 30 Eylül Cumartesi akşamı Salon’da ilk kez sahnede olacak. Kanada’da kurulduktan sonra kısa sürede dünya müziğinin en başarılı projeleri arasına giren ikili, Doğu ile Batı’yı, akustik ile elektronik müziği birleştiren muhteşem parçalarıyla herkesi bir araya getirecek.

Haberin Devamı