Cem Kerpiççiler 'Salihuçanizm'i
HABERİ PAYLAŞ

'Salihuçanizm'i

Henüz 18 yaşında Türkiye'nin ön önemli kulüplerinden Fenerbahçe formasını sırtına geçirmeyi başarmıştın.
Süre aldığın her maçta gösterdiği performansla herkesin gönlünü fethetmeyi başarmıştın zorlanmadan. Tribünde özellikle rakibin sert müdahaleleri karşısında yükselen ıslık, sana karşı sertlikte sanki dozunu artırıyordu. Genç oyuncuların sahada var olmasından gurur duyanlar, 'evlatlar'ı saydıkları oyuncularına yönelik müdahalelerde hiç de sabırlı olamıyorlardı. Kimileri nevi şahsına münhasır saçlarına, kimi soğukkanlılığına, kimi oyun zekana, kimi oyunun İki yönlü oynayabilmene, kimi de araya attığı gollük paslara hayrandı. Bir anda yıldız damgası vurup sırtına kaldırabileceğinden fazla yük bindirenlerin sayısı ise bir hayli fazlaydı.

Zor ama imkansız değil

Haberin Devamı

Şimdi yolun Roma'ya düştü Salih Uçan. İmzayı attığın andan itibaren tarifi zor bir imkan var olacak önünde. "Türkiye'de farklı bir spor medyası mümkün"ü gösteren örneklerden yarisaha.com'un genel yayın yönetmeni İlker Akın'ın tanımı işte tam da bu noktada büyük önem taşıyor: "Salih tam bir ‘pure talent’, yani saf yetenek. Bazen yaptığı hareketlerin kendisinin bile farkında olmadan içgüdüleri tarafından gerçekleştiği hissine kapılıyorum onu izlerken. Hücumda bazen akıl almaz yetenek parıltıları saçabiliyor anlık durumlarda. Oyun görüşü ve pas yeteneği çok üst düzeyde. Şutu var ancak gelişmesi de gerekiyor. Futbolu bilen ve futbolu düşünen bir oyuncu tipi olduğu ise tartışılmaz bir gerçek. Her türlü gelişime açık görünüyor."

Arda Turan'ı unutma sakın!

Potansiyeli olan genç futbolcuların gelişiminde önemli rol oynayan Rudi Garcia ile çalışacak olman da büyük bir fırsat olarak göze çarpıyor. Orada çalışmaktan vazgeçmeyip her geçen gün üstüne koyman gerek. Zor ama imkansız değil hem de önünde çok iyi tanıdığın örnekler de var. Nasıl Juan E. Rodriguez Garrido, Arda Turan için "Bayrampaşa'nın Dahisi" adlı bir biyografi yazarak "Ardaturanizm" üzerine kalem oynatıyorsa bir İtalyan da neden senin biyografini kaleme almasın. Bize ve tüm dünyaya "Salihuçanizm" üzerine yazdırıp yazdırmamak senin elinde. Bekleyip göreceğiz, yolun açık olsun.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder