Gündem Saldırgan canlı yayında teslim olmak istemiş

Saldırgan canlı yayında teslim olmak istemiş

Paylaş
Saldırgan canlı yayında teslim olmak istemiş

SGK Muğla İl Müdürü Naci Şahin'i silahlı saldırıda öldürdükten bir süre sonra teslim olan H.S, dehşet dolu eyleminden 6 saat önce bir sosyal paylaşım sitesinde Şahin'i hedef alan ifadeler kullanmış

SGK Muğla İl Müdürü Naci Şahin’i silahlı saldırıda bulunarak öldüren ve olaydan bir süre sonra teslim olan H.S, saldırıdan yaklaşık 6 saat önce bir sosyal paylaşım sitesinde SGK İl Müdürü Naci Şahin’i hedef alan ifadelere yer vermiş.

Zanlı H.S, sosyal paylaşım sitesindeki sayfasında, gece 03.00 sıralarında paylaşmaya başladığı yazılarda, saldırıda yaşamını yitiren SGK İl Müdürü Naci Şahin’i de hedef alan cümleler dikkati çekiyor. Aynı saat içerisinde yazdığı 6 ifadeyi paylaşan H.S’nin sayfasında yer alan bir yazısında şunlar kaydediyor:

"Bayılmayı sanmayın ölmek, imamın kayığında yoktur övünmek, Kanuni Sultan Süleyman olsan da üç tas boydan su dökünmek, hakka giderken 7 kat kefen, 2 metre toprak ile örtünmek."

POLİS İLAÇLI ÇAY İÇİREREK YAKALADI

-SİLAHI TUTUKLU YAPMIŞ-

Zanlı, H.S’nin SGK Muğla İl Müdürü Naci Şahin’e toplantı esnasında silahlı saldırıda bulunduğu esnada silahının tutukluk yaptığı ve şüphelinin ikinci denemesinde Şahin’i başına bir el ateş ederek öldürdüğü öğrenildi.

startFlvPlayer_Posta("divFlvPlayer5148","5148","201104","5148-8.jpg");

Zanlı tarafından rehin alınan SGK İzmir Müdürü Mustafa Keskin, Denizli Müdürü Ahmet Kurt, Aydın Müdürü Yavuz Poyraz, Uşak Müdürü Kenan Şenol, Balıkesir Müdürü Cem Dinç, Aydın’ın Çine İlçesi Müdürü Necmettin Öz ve süpervizör İlker Tatar’ın olay esnasında toplantı salonunda bulunan masasının altına saklandığı ve odada kaldıkları süre boyunca şüpheli tarafından silahla tehdit edildikleri bildirildi.

-CANLI YAYINDA TESLİM OLMAK İSTEMİŞ-

Şüphelinin olduğu toplantı salonu önünde tedbir alarak şüpheliyi iknaya çalışan Muğla Emniyet Müdürlüğünde görevli şube müdürü Yılmaz Ergül’ün şüpheliye çay ikram ettiği ve "Canlı yayında teslim olmak istiyorum" diyen şüpheliyi, "İstediklerini basına anlat ve teslim ol" sözleri ile ikna ettiği, şüphelinin de binanın camından gazetecilerle konuştuktan 15 dakika sonra önce rehineleri serbest bırakıp ardından da teslim olduğu ifade edildi.

-REHİNE ALINAN 7 KİŞİ ADLİYEDE-

Şüpheli tarafından rehin alınan 7 kişi Muğla Emniyet Müdürlüğündeki ifadelerinin ardından adliyeye gitti.
Olay esnasında rehin alınan Balıkesir Müdürü Cem Dinç, olayda yaşamını yitiren Şahin’in müfettiş kökenli olduğuna işaret ederek, "Çok dürüst bir insandı. Muğla’da göreve başladıktan sonra yolsuzlukların üzerine girmeye başlamıştı" dedi.
Süpervizör İlker Tatar ise olayı anlatamayacağını belirterek, "Çok iyi bir insandı. Acımız büyük" dedi.

CENAZESİ YARIN TOPRAĞA VERİLECEK

Aynı kurumda çalıştığı mesai arkadaşı tarafından silahla vurularak öldürülen SGK İl Müdürü Naci Şahin için, Muğla SGK Müdürlüğü önünde tören düzenlendi.

Muğla Devlet Hastanesi Morgu’ndan cenazesi alınarak ambulansla SGK İl Müdürlüğü önüne getirilen Naci Şahin için burada tören gerçekleştirildi.

Buradaki konuşmaların ardından Muğla İl Müftüsü Mustafa Kaya, törene katılanlardan helallik isteyerek dua etti. Cenazenin ambulansa konulması sırasında Şahin’in yakınları ve çalışma arkadaşları göz yaşı döktü.

2 çocuk babası olduğu öğrenilen Şahin’in cenazesinin ambulansla İzmir’e, oradan da uçakla memleketi Yozgat’a gönderileceği öğrenildi.

Şahin’in Akdağmadeni ilçesinde bulunan yakınları haberi duyunca gözyaşlarına hakim olamadı. Yakınları cenazenin yarın Akdağmadeni ilçesine getirilerek, Sazlıdere köyünde toprağa verileceğini söylediler.

Saldırgan canlı yayında teslim olmak istemiş

"SALDIRGANIN HAKKINDA SORUŞTURMA AÇILMIŞ"

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanı Emin Zararsız, SGK Muğla İl Müdürü Naci Şahin’in öldürüldüğü saldırıyla ilgili, "Saldırganın hakkında bir iddia dolayısıyla muhakkik (soruşturmacı) görevlendiriliyor ve soruşturma yapılıyor. Soruşturmacı bir ceza öneriyor ve bu cezanın neticesinde yerinin değişikliği söz konusu oluyor. İl Müdürümüzün yer değişikliğine dair işleminden sonra da bu olay meydana geliyor" dedi.

Zararsız, Şahin’in uğradığı silahlı saldırıcı sonucu öldürülmesiyle ilgili olaya ilişkin AA muhabirine açıklamalarda bulundu.
SGK Yönetim Kurulu üyeleriyle cuma günleri yaptıkları rutin toplantı için bir araya geldiklerini ve toplantıya başladıkları sırada olayı haber aldıklarını belirten Zararsız, bunun üzerine derhal Muğla Valisi’ni aradığını, kendisinden olaya ilişkin bilgi aldığını söyledi.

Daha sonra olayın yaşandığı odadaki toplantıya katılan İzmir İl Müdürü Mustafa Keskin ile telefonla görüştüğünü ve olayın gelişimi hakkında bilgi aldığını anlatan Zararsız, bunun ardından yetkililerle temaslarını sürdürdüklerini ifade etti.

Aldıkları ilk bilgilere göre, koordinatör il bünyesinde 13 il müdürünün çeşitli zamanlarda, uygulamalar ve yeni düzenlemeler hakkında değerlendirmeler yaptıklarını dile getiren Zararsız, bu ayki toplantıya Muğla İl Müdürlüğünün ev sahipliği yapmak istediğini, İzmir, Aydın, Uşak ve Balıkesir il müdürlerinin toplantı için kente intikal ettiklerini kaydetti.

İl müdürlerinin toplantı için sabah bir araya geldiklerini belirten Zararsız, 2 il müdürünün trafik nedeniyle geciktiğini, diğerlerinin ise toplantıya başlamak üzere kendi aralarında konuşurlarken saldırıyı gerçekleştiren kişinin toplantı salonuna girdiğini bildirdi.
Olay sırasında içeride, geciken 2 il müdürü dışındaki diğer il müdürleri ve 2 memurun bulunduğu bilgisini veren Zararsız, saldırganın doğrudan doğruya Muğla İl Müdürü’ne yaklaşarak saldırıyı gerçekleştirdiğini söyledi.

Zararsız, aldığı duyumlara göre il müdürünün şakağına dayanan silahla vurulduğunu, diğer il müdürlerinin de zanlının kapıyı kitlemesiyle bir müddet alıkonulduğunu ifade etti.

Bu olaylar yaşanırken kapıya yakın 2 il müdürünün dışarı çıkmayı başardığını dile getiren Zararsız, emniyet görevlilerinin olayın haber alınmasıyla il müdürlüğüne gelerek gerekli tedbirleri aldığını, tüm bunlar olurken içeridekilerin yaklaşık 2 saat süreyle mahsur kaldıklarını bildirdi.

Emin Zararsız, Muğla İl Müdürü Naci Şahin’e Allah’tan rahmet, yakınlarına da sabır diledi.
Olayla ilgilenmek üzere bir başkan yardımcısını görevlendirdiğini ve kendisinin Muğla’ya gittiğini belirten Zararsız, başkan yardımcısının, Şahin’in yakınlarıyla temasa geçtiğini söyledi.

Zararsız, kendilerine intikal eden programa göre, cenazenin ve yakınlarının İzmir’den uçakla 18.00-20.00 civarında Ankara’ya intikal edeceğini ve ailesinin isteğiyle doğduğu yer olan memleketi Yozgat Sorgun’da toprağa verileceğini bildirdi. Bu konuda gerekli hazırlıkları yaptıkları ifade eden Zararsız, ailenin talebi üzerine cenaze programının şekillendirileceğini ifade etti.

-SPOR TOTO’DAN SGK’YA-

Olayın failinin SGK personeli olduğuna işaret eden Zararsız, zanlının Spor Toto Teşkilat Müdürlüğünde çalışırken 1999’da Emekli Sandığı Genel Müdürlüğüne memur olarak geçtiğini, 2008’de yapılan şeflik sınavına girerek 2009’da Muğla’ya şef olarak tayin edildiğini ve destek hizmetlerinde şef olarak çalışmaya başladığını bildirdi.

Saldırının kesin sebebinin adli soruşturma sonucunda ortaya çıkacağını vurgulayan Zararsız, "Saldırganın hakkında bir iddia dolayısıyla bir muhakkik görevlendiriliyor ve soruşturma yapılıyor. Soruşturmacı bir ceza öneriyor ve bu cezanın neticesinde yerinin değişikliği söz konusu oluyor. İl Müdürümüzün yer değişikliğine dair işleminden sonra da bu olay meydana geliyor" diye konuştu.

2