Dünya Sakın bu ülkelere gitmeyin

Sakın bu ülkelere gitmeyin

Paylaş
Sakın bu ülkelere gitmeyin

ABD, terör tehdidi nedeniyle dünya genelinde seyahat uyarısında bulundu

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, ABD vatandaşları, özellikle Ortadoğu ile Kuzey Afrika 'daki ülkelerde olası terör saldırıları konusunda uyarıldı.

Haberin Devamı

Saldırıların "Arap yarımadasında vuku bulabileceği ya da bu bölgeden kaynaklanabileceğine" işaret edilen açıklamada, mevcut bilgilerin El Kaide'nin ve bağlantılı örgütlerin bölgede ve dışında terör saldırıları planlamayı sürdürdüğünü ve ağustos sonuna kadar saldırı düzenleme girişimlerine yoğunlaşabileceğini gösterdiği belirtildi.

Teröristlerin pek çok yolu ve silahı kullanabileceğine dikkati çekilen açıklamada, Amerikan vatandaşlarından, seyahat sırasında kendilerini korumak için uygun güvenlik önlemlerini almaları ve etraflarında olan bitene karşı uyanık olmaları istendi.

Amerikan vatandaşları özellikle toplu taşıma araçlarında dikkatli olmaları konusunda uyarıldı. ABD'nin diğer ülkelerle El Kaide'den gelenin de dahil olduğu uluslararası terörizm tehditleri konusunda yakın çalışmalarını sürdürdüğü vurgulanan açıklamada, seyahat uyarısının 31 Ağustos 2013'e kadar geçerli olduğu belirtildi.

Haberin Devamı

ABD Dışişleri Bakanlığı, daha önce yaptığı açıklamada, ABD'nin dünya genelinde normalde pazar günleri açık olan büyükelçiliklerinin, güvenlik kaygılarından dolayı bu pazar kapatılacağını bildirmişti.