Siyaset Sakık: Kelepçelenmeye hazırız
Paylaş
Sakık: Kelepçelenmeye hazırız

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) milletvekili Sırrı Sakık, kelepçelenmeye hazır olduklarını söyledi

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) milletvekili Sırrı Sakık, parti genel merkezine gelişinde basın mensuplarının, eski DTP’liler hakkında verilen 'zorla ifade vermeye götürülme kararı' ve bazıları hakkında alınan ‘görüldükleri yerde yakalanma’ kararlarını değerlendirdi.

Son KCK operasyonunda gözaltına alınan ve kelepçeli görüntüleri basına yansıyan Belediye Başkanlarını hatırlatan Sakık, partililerle oturup durumu değerlendireceklerini söyledi ve “Buradayız, yani dün arkadaşlarımız, onlar da seçilmiş değil miydi? Yüzde 70 oranında oy alan arkadaşlarımızdı, onların eline kelepçe vurulmadı mı? Biz onlardan çok değerli değiliz, onun için kelepçelere hazırız” ifadelerini kullandı.

"YAŞANANLARA YABANCI DEĞİLİZ"
Sakık, olup bitenlere çok da yabancı olmadıklarını kaydetti ve konu ile bağlantılı olarak, eski partileri DTP’nin kapatılmış olmasını ve Belediye Başkanlarının Diyarbakır’da kelepçelenmesini hatırlattı.

BDP’li Sakık şunları ekledi: “O tabloyu görenler, Hitler’in Almanya’sında, Nazilerin Yahudilere neler yaptıklarının bir göstergesi gibiydi. Yani bir utançtı. Türkiye halen o utançla, ben eminim ki uzun yıllar, yaşayacak.”

“SORUN, ÇÖZÜLMEK İSTENMİYOR”

AKP iktidarında, sorunların çözülmesi yerine bir kangrene dönüştüğünü iddia eden Sakık, gelişmelerin, sorunun (Kürt sorununun) çözülmek istenmediğini ispatladığını savundu.

Görüldükleri yerde yakalanacaklar

Ankara/DHA

Haberin Devamı