Gündem Sahte paraları bankada değiştirmeye çalışınca...

Sahte paraları bankada değiştirmeye çalışınca...

Paylaş
Sahte paraları bankada değiştirmeye çalışınca...

Samsun'da oğlunun bulduğu yıpranmış 20 liralık 86 sahte banknotu merkez bankasında değiştirmek isteyen 37 yaşındaki A.K. şikayet üzerine polis tarafından yakalandı

Tokat’ın Erbaaa ilçesinde oturan 7 yaşındaki O.K., sokakta oynarken çalılıkların arasında siyah bir çanta buldu. Çantayı açınca içinde ıslak paraları gören küçük çocuk, eve götürerek babası inşaat işçisi A.K.’ye verdi. A.K. de yıpranmış ve ıslak paraları kuruttuktan sonra dün Samsun’a gelerek merkez bankasına değiştirmeye götürdü.

Haberin Devamı

Banka çalışanları değiştirmek için aldıkları paraları incelediklerinde hepsinin sahte olduğunu anlayınca A.K.’yı oyalayıp polise haber verdi.

Gözaltına alınan şüpheli emniyette verdiği ifadesinde paraların sahte olduğunu bilmediğini ileri sürerek "Oğlum oyun oynarken bu paraları bulup eve getirdi. Islak olan paraları kuruttum. Paraları değiştirmek için üç bankaya gittim. Ancak, merkez bankasına gitmemi söylediler. Bir iş için Samsun’a gelince merkez bankasına giderek paraları değiştirmek istedim" diye konuştu.

İfadesinin ardından A.K., Cumhuriyet savcısının talimatıyla tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Hakan ÇELİKBAŞ/SAMSUN, (DHA)