Gündem Sahte kimlikle babasının evini sattı

Sahte kimlikle babasının evini sattı

Paylaş
Sahte kimlikle babasının evini sattı

Nikahsız eşi ile birlikte sahte nüfus cüzdanı çıkartıp tapu dairesinde bir de yalancı şahitle babasına ait 3 katlı evi sattı

Adapazarı’nda nikahsız eşi ile birlikte sahte nüfus cüzdanı çıkartıp tapu dairesinde bir de yalancı şahitle babasına ait 3 katlı evi, otomobil karşılığında satan Neşe Güven ile imam nikahlı kocası 8’er yıl 9’ar ay hapis cezasına çarptırıldı.

Haberin Devamı

Neşe Güven ayrıca 40 bin lira da para cezasına çarptırıldı. Mahkeme Tapu Müdürlüğü’nde sahitlik yapan Gökhan Coşkun’u da 6 yıl hapisle cezalandırdı. Yurtdışında çalışan Mehmet Arslan 3 katlı evinin kendi bilgisi dışında satıldığını öne sürerek suç duyurusunda bulununca, polis araştırma yaptı.

Yapılan incelemelerde Mehmet Arslan’ın 35 yaşındaki kızı Neşe Güven’in, nikahsız eşi 40 yaşındaki Tekin Karakoyun ile birlikte babasının nüfüs cüzdanının kaybolduğunu belirtip, muhtarlıktan talep belgesi çıkarttıp başkasına ait fotoğrafla yeniledikleri anlaşıldı. Neşe Güven daha sonra Gökhan Coşkun adlı kişiyi de yalancı şahit yapıp, babasının evini bir otomobil karşılığında sattı.

Baba Mehmet Arslan’ın şikayeti üzerine 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde tutuklu olarak yargılanan Neşe Güven ve Tekin Karakoyun, 8 yıl 9’ar ay hapis cezasına, yalancı şahitlik yaptığı belirtilen Gökhan Coşkuna da 6 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Neşe Güven ayrıca 40 bin lira para cezasına mahkum oldu.

Haberin Devamı

(DHA)