Gündem Sahte diploma operasyonu

Sahte diploma operasyonu

Paylaş
Sahte diploma operasyonu

Polis sahte diplomayla KPSS'ye girenlerin peşinde... Gözaltına alınanlar arasında nüfus müdürlüğünde çalışan 2 kişi de yer alıyor

Edinilen bilgiye Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri sahte diploma yapılarak para karşılığı satıldığı ihbarları üzerine soruşturma başlattı.

Yapılan soruşturma da Nüfus Müdürlüğü'nde görevli Ş.K'nın yöneticisi olduğu iddia edilen belirtilen şüpheliler tespit edildi. Yaklaşık 3 ay süren teknik ve fiziki takibin ardından İstanbul'da 18, Ordu'da 7 adrese eş zamanlı baskınlar düzenlendi. Aralarında nüfus müdürlüğünde çalışan 2 kamu görevlisinin de bulunduğu 24 kişi gözaltına alındı.

Haberin Devamı

ELE GEÇİRİLENLER

Şüphelilerin ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda 15 değişik kuruma ait sahte mühür, kaşe ve numaratör, 124 meslek lisesi diploması, Milli Eğitim Bakanlığı amblemi bulunan 29 boş diploma, 8 boş nüfus cüzdanı, 3 lise diploması, ilk okul diploması, 100 kimlik fotokopisi, 13 kaşe, birer adet, çıraklık, özel güvenlik eğitim sertifikaları, Anadolu Üniversitesi Mühendislik Fakültesi ön lisans diploması, elektrikli pres makinesi, PVC makinesi, mengene, 2 bilgisayar, laptop, 3 hard disk, flash disk, çok sayıda CD, 5 yazıcı ele geçirildi.

ÖSYM'YE BİLDİRİLECEK

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün Vatan Caddesi'ndeki yerleşkesinde bulunan Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nde sorguya alınan şüphelilerin yapılan sorgularında şebekenin ele başlığını nüfus müdürlüğünde görevli memur Ş.K'nın yaptığı ortaya çıkarıldı. İddiaya göre Ş.K. Mernis Sistemi'ne girerek şebekeye lazım olan bilgileri tespit ediyordu.

Bu bilgiler şebekenin diğer elemanlarına verilerek, hakkında yakalama kararı bulunan kişilere sahte nüfus cüzdanları hazırlanıyordu. Ayrıca, diploma isteyen kişilere sahte diplomalar hazırlanıyordu. Bu diplomalara yine sahte kaşe ve mühürler vuruluyordu. Bu diplomaları alıp ÖSYM'nin düzenlediği KPSS gibi sınavlara giren kişiler olup olmadığı inceleniyor. İncelemenin ardından sahte diploma aldığı tespit edilen kişiler, ÖSYM'ye bildirilecek.

Bu kişilerin sınavları iptal edilecek ve haklarında sahtecilik suçlamasıyla soruşturma başlatılacak. Emniyette sorguları tamamlanan 13 kişi ifadelerinin ardından serbest bırakıldı. 11 kişi ise Pendik Adliyesi'ne sevk edildi.

Haberin Devamı

Sinan BİLGİLİ-İSTANBUL DHA