Spor Sagna'dan 'milli' eleştiri

Sagna'dan 'milli' eleştiri

Paylaş
Sagna'dan 'milli' eleştiri

Sakatlığı nedeniyle EURO 2012'de mücadele edemeyen Fransız futbolcu Bacary Sagna, milli takımın turnuvaya veda etmesini, soyunma odasındaki gerilime bağladı

EURO 2012'ye etkileyici bir yenilmezlik serisi ile giden Fransa, gruptaki ilk 2 maçında da başarılı sonuçlar almıştı. Ancak İsveç yenilgisi sonun başlangıcı oldu.

Bu yenilgi ile grubunu 2. Sırada tamamlayan maviler, çeyrek finalde son şampiyon İspanya karşısında varlık gösteremedi ve turnuvaya veda etti. Fransız basınına göre, İsveç yenilgisi sonrası, takım içi huzursuzluklar yine ayyuka çıktı.

BEN ARFA-BLANC TARTIŞMASI

Soyunma odasında bazı oyuncular arasında tartışma patlak verdi; Hatem Ben Arfa, Teknik Direktör Blanc ile Samir Nasri, Fransız basını ile karşı karşıya geldi.

Sakatlığı nedeniyle EURO 2012'de mücadele edemeyen Bacary Sagna, bu duruma dikkat çekti ve milli takımın çeyrek finalde şampiyonaya veda etmesini, soyunma odasındaki gerilime bağladı. Lequipe gazetesine konuşan Sagna; "ortalıkta yine takım içindeki sorunlarla ilgili haberler dolaşıyor. Bu çok üzücü. Oysa finale kadar ilerleyebilecek potansiyelimiz var. Artık bu kötü imajdan kurtulmalıyız" ifadelerini kullandı.

Eski Fransa Teknik Direktörü Raymond Domenech de, EURO2012'de, 2010 Dünya Kupası’ndaki fiyaskonun bir benzerinin yaşandığını savundu.

2010'da oyuncu isyanı ile karşı karşıya kalan Domenech; "bu turnuva bizim en zayıf yanımızı tüm çıplaklığıyla gözler önüne serdi. Bu kuşağın oyuncuları arasında takımdaşlık duygusu yok. Herkes takımdan çok kendisini düşünüyor" diye konuştu.

Haberin Devamı