Sağlık Çocuğunuza sevginizi emzirin

Çocuğunuza sevginizi emzirin

Paylaş
Çocuğunuza sevginizi emzirin

Herkes hayatta çocuğuna öğreteceği pek çok şey olduğunu düşünür. Peki kaç anne-baba çocuğunun da kendisine bir şeyler öğretebileceğini ve bunun çok daha değerli olduğunu aklından geçirmiştir? Gelin anne ve baba olmanın dayanılmaz hafifliğini hissederek karşılıksız sevginin özüyle çocuğunuza sarılabilmenin inceliklerini keşfedin

SENİM TANAY KARAKUŞ

Haberin Devamı

senim.tanay@posta.com.tr

Spiritüel Yaşam Uzmanı Gülden Üner, çocuk ve anne arasındaki ilişkinin daha anne karnındayken başladığını ve bu dönemin çok önemli olduğunu belirtiyor. Üner "Anne, hamilelik döneminde ne yaşıyorsa bebek onu genlerine kaydeder. Annenin yaşadığı tüm mutlu anlar da tüm üzücü olaylar da bebeğin ileride oluşacak karakteri için bir adımdır" diyor.

EMZİRMEK=DOYURMAK DEĞİL!

Anne ile bebek arasındaki bağı güçlendiren en önemli aracı, emzirmek. Oysa çoğu anne, emzirmenin sadece bebeği doyurmaktan ibaret olduğunu düşünür.

Gülden Üner de emzirmenin, bebeğin karnını doyurmaktan daha önemli bir fonskiyonu olduğuna dikkat çekiyor: "Annenin iki memesinin ucundan sadece süt akmaz, oradan çocuğa sonsuz bir sevgi de akar. Kadınların meme uçlarında iki önemli enerji kaynağı vardır ve bu sadece emzirmeyle açığa çıkar."

Haberin Devamı

BIRAKIN SİZE HAYATI ÇOCUĞUNUZ ÖĞRETSİN

"Eğer çocuğunuzla güvenli bir bağ kuramazsanız onun özgüvenden yoksun bir birey olmasına izin verirsiniz" diyen "Üner, ebeveynlerin çocuğunun karakterini şekillendirme çabasının büyük bir hata olduğunu da vurguladı. Üner, "Çocuğunuzun size öğretmesine izin verin. Her zaman öğretici olan taraf, anne ve baba değildir. Çocuğunuz doğduğu andan itibaren kendisine bahşedilen bir karaktere sahip. Onu değiştirmek için değil, geliştirmek için uğraşın. Çocuğunuzun size öğretmesine izin verin; çünkü o doğmadan önce siz de anneliğin, babalığın ne olduğunu bilmiyordunuz" dedi.



Annenin eğer mümkünse 2 yaşına kadar çocuğuyla birebir ilgilenmesi gerektiğini belirten Üner "Çocuk anneyi bir uzvu gibi görür. Eğer bu dönemde bebek annesinden uzak kalırsa birlik bilinci bozulur. Bu nedenle bebeğin istediği her an hem fiziksel hem de ruhsal olarak annesini hissetmesi, büyük bir önem taşıyor" dedi.

ÖNCE KADIN SONRA ANNE

Kadın olmadan anne olmanın büyük boşluklar yaratacağını belirten Spiritüel Yaşam Uzmanı Gülden Üner, sözlerini şöyle sürdürdü: "Kadınlar güçlü olduklarını ortaya koyabilmek adına çoğunlukla erkek gibi davranıyor. Oysaki ona güç veren en önemli şey, içindeki dişil güç. Bir kadın, kadınlığının ona sunduğu tüm güzelliklerin farkındaysa işte o zaman her şey rayına oturuyor. Kadınlığının farkına vararak anneliğe geçiş yapanların yetiştirdiği çocuklar da daha sağlıklı bireyler oluyor."

"Yaşadığınız tüm korkuları, yaşanmışlıkları ve endişeleri bir yana bırakın. Sadece anne-baba olduğunuzu hatırlayın" diyen Gülden Üner "Takıntılı bireyler, eğer kendilerini frenlemezse çocuklarını da aynı kadere mahkûm eder. O nedenle ilk önce sağlıklı bir aile birliği sağlanmalı. Biz, bu bağın kurulması ve beslenmesi için Aile Birliği Eğitimi veriyoruz. Anne-baba olmanın dengesine ihtiyacınız olduğunu unutmayın" dedi.

Haberin Devamı