Gündem Sağlık çalışanlarının eylemine BDP'den destek

Sağlık çalışanlarının eylemine BDP'den destek

Paylaş
Sağlık çalışanlarının eylemine BDP'den destek

BDP, sağlık çalışanlarının yarın ve 20 Nisan Çarşamba günü yapacakları iş bırakma eylemini destekleyeceklerini bildirdi.

BDP’den yapılan yazılı açıklamada, Türkiye’de son yıllarda sağlık sektörünün bir tüketim ilişkisine indirgenerek piyasaya açıldığı, karın yüksek olduğu bir yatırım alanına dönüştürüldüğü ileri sürüldü.

Haberin Devamı

AK Parti ile uygulanmaya başlanan "Sağlıkta Dönüşüm Programı"nın eleştirildiği açıklamada, "Uygulanan programla sağlık alanı ticarileştirilmekte ve piyasalaştırılmaktadır. Sağlık emekçilerinin çalışma koşulları gittikçe kötüleşmektedir" ifadesine yer verildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"BDP olarak, katkı/katılık payları ile ilave ücretlerin alınmadığı, tüm vatandaşların eşit, ücretsiz, nitelikli ulaşılabilir ve anadilinde sağlık hizmeti verilmesini savunan ve mücadele eden sağlık emekçilerinin 19-20 Nisan 2011 tarihlerinde yapacağı grevi destekliyoruz. Bireyler ve halkımıza çağrıda bulunuyoruz: Sağlık emekçilerinin grevini desteklemek için bu tarihlerde acil durumlar dışında sağlık kurumlarına gitmeyelim. Tüm illerde sağlık emekçilerinin kitlesel olarak düzenleyecekleri etkinliklere sağlık hakkı talebiyle kitlesel katılım gösterelim diyoruz."

Haberin Devamı