Gündem Sağanak yağış sele döndü

Sağanak yağış sele döndü

Paylaş
Sağanak yağış sele döndü

Hakkari'de aniden bastıran yağmur sele dönüştü. 5 mahallenin arasından geçen Sülük Deresi'nin taşması sonucu yaklaşık 30 evi sel suları bastı. Van'da da sel nedeniyle haber alınamayan 4 kişiye sağ olarak ulaşıldı

Hakkari’de akşam saatlerine doğru aniden bastıran yağmur sele dönüştü. 5 mahallenin arasından geçen Sülük Deresi’nin taşması sonucu yaklaşık 30 evi sel suları bastı. Mahsur kalanşlar belediye ekipleri tarafından kurtarıldı.

Haberin Devamı

Hakkari kent merkezindeki yağmur bugün saat 16.00 sıralarından itibaren etkisini gösterdi. Sağanak halinde etkili olan ve yaklaşık 1 saat süren yağmur bir anda sele dönüştü. Sel suları, Kıran, Sümbül, Keklikpınar, Medrese ve Biçer mahallelerini arasından geçen Sülük Deresi’nin de taşmasına neden oldu.

Derenin taşmısı, 5 mahalledeki tek katlı ve binaların alt katları olan 30’a yakın evin sular altında kalmasına neden oldu. Mahalle sakinleri evlerini sel sularından kurtarmak için büyük çaba gösterirken, evlerinde ve çevresinde mahsur kalan bazı kişiler belediyeye ait iş makinaları ile kurtarılarak güvenli bölgelere alındı.

Mahsur kalanların kurtarılması ardından iş makinları sel sularının akışını sağlamak için çalışma başlattı. Sel sularının getirdiği molozlar temizlenirken, evlerin zarar görmemesi için de iş makinları yer yer setler oluşturmaya çalıştı. Kıran, Keklikpınar, Biçer ve Medrese mahallelerinde bulunanların ulaşımını sağlayan 4 köprü de sel sularından dolayı zarar gördü. Köprülerin zarar görmesi bunu kullananları zor durumda bıraktı.

Haberin Devamı

Bazı kişiler ise dere ile ilgili zamanında önlem almaması yüzünden yetkililere tepki gösterdi.

SEL SULARININ YÖNÜ DEĞİŞTİRİLDİ

Hakkari’de 5 mahallenin içinden geçen ve sel suları nedeniyle taşan Sülük Deresi’nin akış yönü Belediye ile İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekiplerinin çalışması sonucu değiştirildi. Sel bölgesinde mahsur kalan vatandaşlar, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekipleri tarafından kurtarılırken, bölgede yürütülen çalışmalara vatandaşlar da destek verdi. Selden dolayı yıkılan 4 köprü ile ilgili de İl Özel İdare Müdürlüğü ekipleri çalışma yürütüyor.

SAĞ OLARAK BULUNDULAR

Van'ın Erciş ilçesi Altındere Köyü'nde sel nedeniyle 4 kişinin kayıp olduğu yönünde Van Sivil Savunma Müdürlüğü'ne gelen ihbar üzerine, olay yerine çok sayıda ekip gönderildi. Sel nedeniyle haber alınamayan 4 kişiye sağ olarak ulaşıldı.

6 EV VE 2 AHIR ZARAR GÖRDÜ

Van'ın Erciş ve Gürpınar İlçesi’nde akşam saatlerinde aniden bastıran yağmur, sele neden oldu. Gürpınar İlçesi’nin Sütlüce Köyü’nde 4 ev, Erciş ilçesi’nin Şehir Pazarı Köyü’nde ise dere kenarında olan 2 ev ile 2 ahır hasar gördü.

Haberin Devamı

Sağanak yağmur akşam saatlerinde Van ve çevresinde etkili oldu. Yağmurun sele dönüşmesi sonucu en büyük zararı Van’ın Erciş ile Gürpınar ilçesi gördü. Gürpınar İlçesi’nin Sütlüce Köyü’nde sel suları yüzünden 4 ev, ağır hasar görürken, Erciş ilçesi’nin Şehir Pazarı Köyü’nde ise dere kenarına yapıldığı belirtilen 2 ev ile 2 ahır sel suları yüzünden zarar gördü. Sel suları ekili alanlar ile su şebekelerinde de büyük zarara neden oldu.

Erciş’in Şehir Pazarı Köyü’nde 4 kişinin kaybolduğu ihbarı üzerine sivil savunma ekipleri harekete geçti. Gelen İhbar üzerine ekipler Erciş İlçesi’ne sevk edilirken, Kaymakam Ramazan Fani, selden korunmaya çalışan 4 kişinin başka bir yere sığınması nedeniyle böyle bir ihbarın yapıldığını, şu anda kayıp kimsenin bulunmadığı, köydeki selle ilgili de çalışmaların sürdüğünü söyledi.

Gürpınar Kaymakamı Nurullah Kaya ise Sütlüce Köyü’nde 4 evin ağır hasar gördüğünü belirtti. Selden dolayı köyde ölen ve yaralananın olmadığını belirten Kaymakam Kaya, evleri hasar gören vatandaşlar için çadır, battaniye ve yiyecek gönderdiklerini, çalışmaların devam ettiğini açıkladı.

Haberin Devamı

DHA