Gündem Sağanak yağış bugün de sürecek

Sağanak yağış bugün de sürecek

Paylaş
Sağanak yağış bugün de sürecek

Dünden beri etkili olan sağanak yağış İstanbul'u felç ederken, sağanak yağış bugün etkisini daha da artırarak sürecek

Marmara Bölgesi'nin doğusu ile Düzce, Zonguldak, Bartın, Kayseri, Niğde, Nevşehir, Aksaray, Karaman, Adana, Osmaniye, Hatay, Kahramanmaraş ve Giresun çevrelerinde kuvvetli yağış bekleniyor.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünden yapılan “meteorolojik uyarıda”, Kocaeli, Sakarya, Bursa, Yalova, Bilecik, İstanbul, Düzce, Zonguldak, Bartın, Kayseri, Niğde, Nevşehir, Aksaray, Karaman, Adana, Osmaniye, Hatay, Kahramanmaraş ve Giresun çevrelerinde kuvvetli yağış beklendiği bildirildi.

İstanbul'da sabah saatlerinde, diğer illerde gün boyunca devam edeceği belirtilen yağışlarla ilgili vatandaşların ve yetkililerin, ani sel, su baskını, heyelan ve kuvvetli rüzgara karşı dikkatli olmaları istendi.

2 BALIKÇI TEKNESİ BATTI

İstanbul'da dün etkili olan sağanak yağış ve kuvvetli rüzgar gece de etkisini sürdürdü. Yağmur sel baskını ve kazalara neden olurken, rüzgar nedeniyle ağaçlar devrildi, elektrik direkleri yıkıldı.

Aralıklarla etkili olan yağmur, su baskınlarına ve kazalara neden oldu. Kadıköy Kurbağalıdere’de 2 balıkçı motoru battı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nün Vatan Caddesi'ndeki yerleşkesinde bodrum kattaki otoparkı su bastı.

Birçok ev ve işyerinin bodrum katı su altında kaldı. Sürücüler yollardaki su birikintileri nedeniyle zor anlar yaşadı. Belediye ve itfaiye ekipleri gelen ihbarlara yetişmekte zorlandı.

Yağmurun yanı sıra çıkan fırtına nedeniyle ağaçlar devrildi. İtfaiye ve belediye, taşma tehlikesi bulunan dereleri, ekip göndererek sürekli kontrol altında tuttu.

MARMARA ÇEVRESİNDE KAR

Kış bu yıl etkisini erken gösterirken; Bolu, Bursa ve Eskişehir’in yüksek kesimlerine kar yağdı. Uludağ'da kar kalınlığı yarım metreyi buldu.

Bolu’nun Abant ilçesinde akşam saatlerinde başlayan sağanak yerini gece kar yağışına bıraktı. Kar yağışı aralıksız devam ederken kar kalınlığı 10 santimetreye ulaştı.

Bursa Uludağ’da önceki gece başlayan ve aralıklarla etkili olan kar yağışının ardından kar kalınlığı 55 santimetreyi buldu.