Ferhan Kaya Poroy Saftrik mucizesi
HABERİ PAYLAŞ

Saftrik mucizesi

Bizim kütüphanenin yeni fenomeni Saftirik. Zorla kitap okuttuğum Derin de Duru da şimdi ”Anne biraz daha geç yatalım, Saftirik bitmedi” diye izin istiyor benden. Her anne-babanın hayali olan ‘kitap okumayı seven çocuk’ mucizesi bizim evde ‘Saftirik’le gerçekleşmiş durumda. Düşünün bir kere; doğum gününde kitap geldiği zaman hiç de mutlu olmayan Derin, anneannesine “Bana doğum günümde Saftirik al” diye haber bile yollattı. Nedir bu Saftirik?

[[HAFTAYA]]

Tam adı Greg Heffley olan Greg, ortaokula gidiyor ve ‘oyun çağı’ndan ‘takılma çağı’na geçişin sıkıntılarını çok güzel bir dille anlatıyor. Greg, kitapların ‘hatıra defteri’ değil, ‘günlük’ olduğunun hemen her kitapta altını çiziyor. Çünkü annesinin zorlamasıyla günlük tutmaya başlayan Greg, birinin kendisini, üzerinde ‘hatıra defteri’ yazan bir şeyle görmesinden çok ürküyor.

Haberin Devamı

‘Saftirik Greg’in Günlüğü’ çocukları, kendi günlüklerini tutmaları konusunda teşvik edici. Günlük tutmaksa sadece hafızayı taze tutmak değil, yazı yeteneğini geliştirmek için de önemli bir uğraş. Ama bana göre Saftirik’in esas başarısı içinde az yazı çok çizim olmasında gizli. Kitaplar kalın ve kallavi duruyor. Çocuklarda ‘roman okuyorum’ hissi uyandırıyor ama toplamındaki yazıların sayfa sayısına baktığınızda aslında ince bir kitap. Kolay okunması en büyük özelliği olan Saftirik, ne olursa olsun, başımın tacı artık. Çünkü benim başaramadığımı o başardı. Çocuklara kitap okumayı sevdirdi.

(16.04.2011 tarihli Cumartesi Postası'ndan alınmıştır.)

Sıradaki haber yükleniyor...
holder