Gündem Sadece biri kurtulabildi

Sadece biri kurtulabildi

Paylaş
Sadece biri kurtulabildi

Kocaeli'nin Karamürsel İlçesi'nin Başdeğirmen mevkiindeki mesire yerinde dere sularına kapılan 5 yaşındaki ikizlerden Omay İnaltay'ın cesedi bu sabah bulundu

Kocaeli'nin Karamürsel İlçesi'nde köprünün çökmesi sonucu suya kapılan ikizlerden Omay İnaltay'ın cesedinin bu sabah Akut ekipleri tarafından bulunduğu bildirildi.

İzmit’ten bu sabah otomobilleriyle Karamürsel İlçesi’nin Başdeğirmen mevkiindeki mesire yerine Omay ve Miray adlı 5 yaşındaki ikiz kızlarıyla kahvaltıya giden İbrahim Çağdaş İnaltay ve eşi Berat Özkan İnaltay kahvaltı yaparken, ikizleri de tesis çevresinde dolaşmaya çıktı.

Görgü tanıklarının ifadesine göre birbirlerinin fotoğraflarını çekmekte olan Miray ve Omay, üzerine çıktıkları ve altından kabaran derenin aktığı köprünün çökmesiyle suya düştü.

Onları yaklaşık 10 metre uzaktan takip eden anne Berat Özkan İnaltay hemen suya atladı. Çocuklarından Miray İnaltay’ı yakalamayı başaran anneyi, oradaki görevliler ile eşi kıyıya çekti.

Ancak çok hızlı akan dere bir anda Miray’ın ikizi Omay’ı alıp götürdü. İnaltay çifti olay yerinde dere boyunca diğer vatandaşlarla birlikte koşmasına rağmen bir daha Omay’ı göremedi.

Omay'ın cansız bedeni sabaha karşı bulundu.

DERE KAMYON ŞOFÖRÜNE MEZAR OLDU

Kocaeli bölgesinde 3 gün önce başlayan ve önceki gün, gün boyu süren şiddetli yağmur, sabah saatlerinde hız kesti fakat yüksek kesimlerden gelen yağmur suları Gölcük, Gebze, Kandıra, Derince, Körfez ve Kartepe ilçelerinde sele neden oldu.

Gölcük İlçesi’nin Üçevler Mevkiinde onlarca ev ve otomobil sel suları altında kalırken, itfaiye ekipleri mahsur kalanları botla taşıdı. Kartepe İlçesi Arslanbey semtinde Fındıksuyu Deresi’nin kabarması sonucu beraberinde sürüklediği kamyonun kaybolan sürücüsü Erol Ay’ın (35) cesedi bulundu.

Ergün AYAZ-Soner GÜLEZER-Uğur SAĞLAM/DHA