Siyaset Saadet Partisi: Osmanlıca seçilmiş ders olacak
Paylaş
Saadet Partisi: Osmanlıca seçilmiş ders olacak

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, "Yüce milletimize taahhüdümüzdür. Eğitimin her aşamasında ecdadımızın alfabesi Osmanlıca seçilmiş ders olacaktır" dedi.

Elmadağ Halk Eğitim Merkezi Salonu’nda gerçekleştirilen Saadet Partisi’nin Elmadağ ilçe kongresine katılan Kamalak, partililerce "Mücahit Erbakan, Başbakan Kamalak" sloganlarıyla karşılandı.

Haberin Devamı

Kamalak, burada yaptığı konuşmada, Saadet Partisi’nin siyasetteki üslubunun "Millete hakikatleri anlatmak, yoldaki tehlikeleri göstermek" olduğunu söyledi.

Türkiye’nin 1984 yılından 2009’a kadar Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde verdiği şehit sayısının, Kurtuluş Savaşı’nda verilenden daha fazla olduğunu iddia eden Kamalak, bunun yanında 40 bin teröristin de etkisiz hale getirildiğinin söylendiğini ifade etti.

Herkesin bir vicdan muhasebesi yapması gerektiğine değinen Kamalak, "Sormak isterim, Türkiye hangi düşman devletle savaştı ki bu dönemde bu kadar şehit verdik? 40 bin teröristten bahsediliyor. Bunlar hangi ülkenin düşman askerleridir. Değerli dostlarım, PKK’lı deniyor, şu deniyor bu deniyor. Bunların hepsi bizim insanlarımızdır, bu ülkenin vatandaşlarıdır. Yanlış sistem, yazık ki bu ülkenin gençlerini bu ülkeye karşı düşman olarak yetiştirmiştir" diye konuştu.

Haberin Devamı

Kamalak, şöyle devam etti:
"Otuz bin insanın katili diye suçlanıp, ömür boyu hapse mahkum edilen Abdullah Öcalan’ı bu devlet 6 yada 7 yaşında iken zorunlu eğitime tabi tutarak, ailesinden almadı mı? 5 yıl boyunca devletin, milli eğitimin bastırdığı resmi kitapları okutulmadı mı? O kitabı okutanlar bu devletin resmi öğretmenleri değil miydi? Sonuçta aferin denilerek 5 yıl bitiminde devlet diploması verilmedi mi? Üç yıl da ortaokul. Yine aynı eğitim tarzı. Sonra üniversite. Sonuç? Sonuç ortada. Siz bu eğitimden bu ülkeye hayır geleceğine inanıyor musunuz? Asıl sorumlu kim? Bu eğitim sistemi değişecek, değişmek mecburiyetinde.

Bu milletin evlatlarını, ecdadının tarihi ile buluşturacağız. Çanakkale’de şehit olan dedelerimiz, onların da isimleri Ahmet’ti, Mehmet’ti, Hüseyin’di, Osman’dı... Kürt’tü, Türk’tü, Laz’dı, Çerkez’di, ama hepsi Müslümandı. Bu eğitim sistemi o birliği bozmuştur. Bu ülkeyi birbirine bağlayan bağları baltalamıştır. Bu nedenle düzeltilmesi lazım. Genç nesillerimizi ecdadının tarihi ile buluşturmaya mecburuz. Bu münasebetle yüce milletimize taahhüdümüzdür. Eğitimin her aşamasında ecdadımızın alfabesi Osmanlıca seçilmiş ders olacaktır."

Haberin Devamı

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Kamalak, idam cezasıyla ilgili bir soru üzerine, "Şu an Türkiye’nin gündeminde değil, ama halkın iradesine uymak gerekir" dedi.