Kültür - Sanat Sónar Istanbul, büyüleyici performanslarla tamamlandı
Paylaş
Sónar Istanbul, büyüleyici performanslarla tamamlandı

Zorlu Performans Sanatları Merkezi organizasyonu, Charm Music işbirliğiyle düzenlenen Sónar Istanbul, iki gün boyunca elektronik müzik sahnesindeki birbirinden değerli DJ/prodüktörlerin yanı sıra görsel-işitsel performanslara, atölyelere ve panellere ev sahipliği yaptı

Bu yıl 25. yaşını kutlayan Sónar Festivali’nin İstanbul ayağı, Fatboy Slim, Black Coffee, Booka Shade, Pan-Pot, Joseph Capriati, Erol Alkan, Forest Swords, Gas, Fatima Yamaha, Jon Hopkins’ın baş döndüren performansları ile Digilogue sunumundaki geleceğin kapısını aralayan birçok panel, söyleşi, atölye ve sergilere ev sahipliği yaptı. Zorlu PSM’yi müzik, yaratıcılık ve teknolojinin kalbine dönüştüren Sónar Istanbul’a iki gün boyunca yaklaşık 10 bini aşkın ziyaretçi katıldı.

6-7 Nisan tarihlerinde şehrin en iyi teknolojik altyapısına sahip Zorlu Performans Sanatları Merkezi’nde gerçekleşen Sonar İstanbul, elektronik müziğin dünü, bugünü ve geleceğine ev sahipliği yaptı. Aralarında Fatboy Slim, Black Coffee, Booka Shade, Pan-Pot, Joseph Capriati, Erol Alkan, Forest Swords, Gas, Fatima Yamaha, Jon Hopkins, Nosaj Thing, Vessels, Vök, Shigeto gibi birçok önemli prodüktör/DJ’in yer aldığı Sónar Istanbul, 4 farklı sahnede, 40’dan fazla yerli ve yabancı sanatçıyı ağırladı. Digilogue sunumuyla gerçekleşen Sónar +D, paneller, söyleşiler, ses enstalasyonları ve atölyelerden oluşan 70’den fazla etkinlikle sanat ve teknolojinin geleceğine dokundu.


Sanatın bugünü ve geleceği; Sónar+D


Dünyaca bilinen Meditasyon uygulamasının atölyesiyle kapılarını açan Digilogue sunumuyla Sónar +D, sonrasında Amerikan savunma uzmanı Jay Tuck, yapay zeka üzerine bilgilendirici ve çarpıcı açıklamalarıyla devam etti. Eş zamanlı olarak +D Lounge’da gün boyu devam eden MarketLab, VR Realities, sergiler ve söyleşilerle katılımcılar deneyim dolu bir gün geçirdi.

Google Artists and Machine Intelligencen direktörü Kenric McDowell, Serpentine Galleries’in CTO’su ve Ben Vickers, Cultural Analytics Lab’ın kurucu Prof. Dr. Lev Manovich’in ufuk açıcı yapay zeka estetikleri odaklı paneli, spekülatif mimar Liam Young’ın akıllı şehir sistemi ile seyircileri şoförsüz taksi yolculuğuna çıkardığı iz bırakan sunumu, sesin ve suyun tarif edilmez fizikselliğini görsel işitsel performansa dönüştüren Evelina Domnitch & Dmitry Gelfand’ın şovu, Sónar+D’nin iz bırakan etkinliklerinden bazılarıydı.

Haberin Devamı