Gündem Rüyası çalınınca AİHM'ye dava etti

Rüyası çalınınca AİHM'ye dava etti

Paylaş
Rüyası çalınınca AİHM'ye dava etti

Rüyasının çalındığını iddia eden emekli öğretmen Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne başvurdu

Samsun'un Alaçam İlçesi'nde 2000 yılında gördüğü bir rüyayı noterde onaylattıktan 6 yıl sonra bir meşrubat firması tarafından rüyasının reklam filmi olarak çekildiğini öne süren emekli öğretmen 57 yaşındaki Hasan Sancak, 'Rüyam çalındı' iddiasında yargıya başvurdu. Açtığı 7 bin liralık tazminat davası reddedilince itiraz ettiği Yargıtay'ın da kararı onadığı Sancak, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne başvurdu.

Haberin Devamı

Alaçam'da oturan 3 çocuk babası emekli öğretmen Hasan Sancak, gördüğü rüyayı 1 Aralık 2000 tarihinde reklam senaryosu olabileceği iddiasıyla Sa denildi.

Samsun 3'üncü Asliye Hukuk Mahkemesi, bu rapor üzerine emekli öğretmen Hasan Sancak'ın davasını reddetti. Hasan Sancak, karara itiraz ederek dosyayı Yargıtay'a gönderdi. Ancak, Yargıtay 11'inci Hukuk Dairesi meşrubat firmasına ait reklam senaryosunun 2003 yılında yabancı bir şirket tarafından çekildiğini, Meksika, ardından Arjantin ve daha sonra da 2005 yılında Türkiye'de yayınlandığını belirterek yerel mahkemenin verdiği kararı onadı. Notere onaylattığı rüyası ile reklam filminde çok benzerlikler olduğunu söyleyen Sancak, şöyle konuştu:

"Dosyada inceleme yapan bilirkişi heyetinin hazırladığı raporda çelişkiler vardır. Bilirkişi, taraflara ait senaryoları mukayese ettiklerini ileri sürülüyorlar. Oysa meşrubat şirketinin verdiği reklam filminin içinde bulunduğu CD'nin boş olduğunu da kendilerini söylüyor. İncelemeyi reklam filmi çekimi sırasında çekilen fotoğraflarla yapıyorlar. Bu büyük bir skandaldır."

Haberin Devamı

Strasbourg'taki Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne bugün başvuruda bulunan Hasan Sancak, şöyle dedi:

"Türkiye'de hakkımı alamadım. Hakkımı Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nde arayacağım. Eğer bilirkişi raporunun çakma, düzmece, çelişkilerle, skandallarla dolu olduğunu ispat edemezsem, 7 yıldır verdiğim bu mücadele nedeniyle rahatsız ettiğim kamuoyundan, Yargıtay 11'nci Hukuk Dairesi'nden ve bilirkişilerden özür dileyeceğim. Ama ben haklılığımı ispat edeceğim. Bilirkişiler için de Adalet Bakanlığı'na suç duyurusunda bulunacağım."

DHA