Kültür - Sanat 'Rüya'ları gerçekleştiren festival başlıyor!
Paylaş
'Rüya'ları gerçekleştiren festival başlıyor!

Türkiye’nin oyun yazarlığına odaklanan ilk festivali olma özelliğini taşıyan “Yeni Metin Yeni Tiyatro Festivali 6”, 4-8 Ekim 2017 tarihleri arasında GalataPerform, Sahne KHAS ve Fransız Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek

Her sene bir tema etrafında şekillenen festivalin bu seneki teması Fransız oyun yazarı Samuel Gallet tarafından rüya olarak belirlendi. 6 Ekim Cuma akşamı saat 19:00da Gallet'nin "İskandar Savaşı" adlı oyunu Fransız Kültür Merkezi desteğiyle Mark Levitas yönetmenliğinde sahnelenmiş oyun okuması ilk olarak seyirciyle buluşacak.

Ayrıca oyun okumasının ardından yönetmenle gerçekleşecek söyleşiye bu sene oluşan Yeni Metin Yeni Tiyatro Oyun Yazarları ve Yönetmenler Birliği danışma kurul üyeleri de katılacak. Söyleşi kapsamında “tiyatro ve rüya” temaları eksene alınacak.



Festivalin 4 Ekim’deki açılışında, İsveç Konsolosluğu’nun desteğiyle davet edilen İsveçli oyun yazarı, yönetmen ve oyuncu Asa Lindholm’un “kızlaröldürebilseydi” adlı oyun okumasını Sanem Öge yönetecek.

AYIŞIĞINDA GÖKKUŞAĞI PRÖMİYERİ YAPILACAK


5 Ekim’de Yeşim Özsoy’un yönettiği, Ayşe Lebriz Berkem, Özgün Çoban ve Oğuz Öztekin’in oynadığı, Serdar Kurt’un yazdığı “Ayışığında Gökkuşağı” adlı oyun, GalataPerform’da prömiyer yapacak.

7 Ekim Cumartesi ve 8 Ekim Pazar günleri 2016/2017 Yeni Metin Yeni Tiyatro Atölyeleri'nin katılımcılarının oyun okumaları gerçekleşecek. Bu sene oyunları okunacak yazarlar arasında Can Özden, Cihan Çakan, Hande Öykü Ekmen, Tolga Çıklaçiftçi, Şirin Gürbüz ve Havva Karataş yer alıyor. Oyun okumalarını yönetenler arasında Berfin Zenderlioğlu,Sezgi Mengi, Selen Uçer, Erdem Kaynarca gibi isimlerin yanı sıra Yeni Metin Yeni Tiyatro Yönetmenlik Atölyesi’nde yetişen yeni yönetmenler de var.



Altıncı senesinde bireysel desteklerle devam etmekte olan, istikrarını ve bağımsız alanını koruyan Yeni Metin Yeni Tiyatro Festivali, seyircilere ve tiyatro profesyonellerine özgün metinleri sunarken, her oyundan sonra oyun yazarları ve yönetmenlerle gerçekleştirilecek olan söyleşiler, özel atölyeler ve etkinlikler yoluyla tiyatro alanında yeni tartışmalar, fikir alışverişleri ve hareketliliğe yol açmaya devam edecek.

Ayışığında Gökkuşağı
(oyun)
5 Ekim
Yer: GalataPerform
Saat: 20.30
Yazan: Serdar Kurt
Yöneten: Yeşim Özsoy
Oyuncular: Ayşe Lebriz Berkem, Oğuz Öztekin, Özgün Çoban

İlk kez Yeni Metin Yeni Tiyatro Festivali 5 Ekim 2016'da okuması yapılan Serdar Kurt tarafından yazılan oyun, bu kez GalataPerform prodüksiyonu olarak karşımızda.

Neşe, Erinç ve Atınç olup bitenden haberi olmayan Melis’e hayatının en mutlu ve en güzel gününü yaşatmak için aynı oyunda bir araya gelirler… Hepsi mucizelere inanmak isterler. Çünkü mucizeler gece vakti çıkabilecek bir gökkuşağı kadar yakındır belki de.
Bilet : Tam 50TL, İndirimli 30TL

Sezon Açılış & Festival Partisi
NaN Şişhane
5 Ekim
Saat: 22:00

*Festivalin geniş programı için galataperform.com'a bakabilirsiniz.
.

Haberin Devamı