Dünya Rusya'dan ilk açıklama

Rusya'dan ilk açıklama

Paylaş
Rusya'dan ilk açıklama

Türk askeri uçağının Suriye tarafından düşürülmesiyle ilgili bir açıklama da Rusya'dan geldi. Rusya Dışişleri Bakanlığı'nın açıklamasında, "Olay planlı veya provokasyon amaçlı bir eylem olarak görülmemeli" denildi

Türk askeri uçağının geçtiğimiz cuma günü Suriye'nin Lazkiye kıyısında düşürülmesiyle ilgili Rusya'dan ilk resmi açıklama yapıldı.

Rusya Dışişleri Bakanlığı, Suriye hava savunma sistemleri tarafından Türk jetinin düşürülmesinin provokasyon veya önceden planlanmış bir hareket olarak görülmemesi gerektiğini açıkladı.

Dışişleri Bakanlığı'nın resmi sitesinde yapılan değerlendirmede, ’Moskova 22 Haziran Tarihi’nde Suriye tarafından vurulan Türk uçağı ile ilgili gelişmelerden endişe duyuyor. Olayın bir provokasyon ya da kasıtlı bir eylem olarak görülmemesinin ve bir istikrarsızlık kaynağına dönüşmemesinin önemli olduğuna inanıyoruz’ vurgusu yapıldı.

Haberin Devamı

İŞBİRLİĞİNE ÇAĞRI

Açıklamada ayrıca Suriye’deki gelişmelerin BM Güvenlik konseyi üyeleri tarafından onaylanan Kofi Annan planı çerçevesinde ele alınması ve ona göre hareket edilmesinin gerektiği vurgulanırken, ’Meydana gelen trajik olayda tarafların sakin hareket etmesi gelecekte bu tür olayların meydana gelmesinin önüne geçilmesi için Suriye ve Türkiye’nin yapıcı bir işbirliği ile olayın bütün detaylarını ortaya çıkarmalıdır’ denildi.

DHA