Spor Rusya Milli Takımı'nda büyük skandal

Rusya Milli Takımı'nda büyük skandal

Paylaş
Rusya Milli Takımı'nda büyük skandal

Rusların, 2010 Dünya Kupası'na gidemeyişinin sebebi futbolcuların sabaha kadar içmesi!

Rusya A Milli Futbol Takımı oyuncularının Dünya Kupası elemelerinde oynadığı ve büyük önem taşıyan Slovenya maçından 1 gün önce içki içip nargile tüttürmeleri ile ilgili görüntüler Rusya'da büyük yankı uyandırdı.

Haberin Devamı

Guus Hiddink'in çalıştırdığı Rusya'da milli takımın Dünya Kupası'na gidememesinin üzüntüsü hala yaşanırken, Kanal 1 televizyonunun gösterdiği görüntüler halkı şaşkına çevirdi. Ülkede hızla yayılan ve Rusya Millet Meclisi'nde de görüşülmesi düşünülen bu konu yılın en büyük spor skandalı olmaya namzet.

RESTORAN SAHİBİ UYARMIŞ AMA DİNLEMEMİŞLER

Yapılan açıklamaya göre, Rusya Milli Takımında oynayan birkaç oyuncu 14 kasım tarihinde Luzhniki Stadyumu'nda oynanan maç öncesi Moskova'daki restoranlardan birinde içki ve nargile içip sabahlara kadar doyasıya eğlendi. 3 aralık tarihinde Kanal 1 televizyonunun da yayınlanan özel bir programda gösterilen bu görüntüler ve yapılan röportajlar halk arasında büyük tepki yarattı. Hatta oyuncuların eğlendikleri restoran sahibinin futbolculara daha fazla nargile ve içki içmemelerini ve bunun kendilerini olumsuz etkileyeceğini söylediği, ancak dinletemediği dile getiriliyor.

Diğer taraftan televizyonda yayınlanan programda Rusya Milli Takımı'nın kaldığı Mariott Otel'deki görüntülere de yer verilirken, oyuncuların kuralları ihlal ettikleri ve oteldeki odalarına içki istettikleri belirtildi.

Haberin Devamı

MECLİS'TE GÖRÜŞÜLECEK

Ülkede büyük yankı uyandıran bu skandaldan sonra Rusya Futbol Federasyonundan henüz bir yorum gelmedi. Rusya Millet Meclisinde ise, basın ve yayın organlarında yayınlanan Rusya Milli Takımı oyuncuları hakkındaki skandal yaratan görüntülerin mecliste görüşüleceği ve bu konunun üzerine gidileceği belirtildi.

Hatırlanacağı üzere 14 kasım tarihinde Moskova'da oynanan Rusya-Slovenya futbol maçında Rusya Milli Takımı son 15 dakika hiçbir varlık gösterememiş ve kalesinde gol görmüş, bu yenilen gol ise rövanş maçında büyük rol oynamış ve Rusya'nın Dünya Kupasından elenmesine neden olmuştu.

Siyamend KAÇMAZ/MOSKOVA, (DHA)