Ekonomi Rusya: Domates yasağı 3 yıl daha devam edecek

Rusya: Domates yasağı 3 yıl daha devam edecek

Paylaş
Rusya: Domates yasağı 3 yıl daha devam edecek

Rusya Tarım Bakanı Aleksandr Tkaçev, Türkiye'den domates alımına yönelik yasağın en azından üç yıl daha devam edeceğini açıkladı

St. Petersburg Ekonomi Forumu (SPIEF) kapsamında Sputnik'e demeç veren Aleksandr Tkaçev, Türkiye'ye uygulanan domates yasağına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

"Rusya'daki domates üretim sektörümüzün gelişmesi için gelecek üç yıl belirleyici olacak. Şimdiden ithalatı neredeyse iki kat azalttık, ülkemizde 800 bin ton domates üretiyoruz. Üretimimizi yaklaşık yarım milyon ton daha artırmalıyız. Bunun için de pazara bağlı olarak üç-beş yıl gerekiyor" diyen Tkaçev, "Bu nedenle yakın bir gelecekte Türk domateslerinin pazarımıza dönmesi söz konusu değil" diye ekledi.

PESKOV DA AÇIKLAMA YAPMIŞTI


Kremlin Sözcüsü Dmitri Peskov da yaptığı açıklamada Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Türkiye'ye yönelik bazı kısıtlamaların kaldırılmasına dair kararnameyi imzalamadığı belirtip, "İmzalanan kararname, 'dillere destan' domatesi kapsamıyor" demişti.


DOMATES SOÇİ'YE DE DAMGA VURMUŞTU


Cumhurbaşkanı Erdoğan 3 Mayıs tarihinde Soçi'de Rusya Devlet Başkanı Vladmir Putin ile görüşmüştü. İki lider kısıtlamaların kaldırılması konusunda mutabık kalmış, Rusya'nın Türkiye'den domates alımına yönelik yasağın kalkması konusunda bir mutabakata varamamıştı.

Haberin Devamı