Gündem Rusya'dan YPG iddiasına yalanlama geldi

Rusya'dan YPG iddiasına yalanlama geldi

Paylaş
Rusya'dan YPG iddiasına yalanlama geldi

Uluslararası haber ajansı Reuters'ın iddiasına göre, Rusya, terör örgütü PKK'nın Suriye kolu YPG ile anlaşarak, bu ülkenin kuzeyinde üs kuracak. Rusya, gündeme bomba gibi düşen bu iddiayı yalanladı. Açıklamayı Rus Savunma Bakanlığı yaptı

POSTA.COM.TR


İngiliz haber ajansı Reuters, Rusya'nın terör örgütü PKK'nın Suriye kolu YPG ile anlaşarak, bu ülkenin kuzeyinde üs kuracağını öne sürdü. Ajans, haberini, kendilerine yazılı açıklama gönderen bir YPG sözcüsüne dayandırdı.

YPG sözcüsü Redur Helil, Suriye'nin kuzeybatısındaki Afrin'de kurulan bu üs hakkında, "Terörle mücadele için işbirliği çerçevesinde gerçekleşiyor" iddiasında bulundu.

'RUS GÜÇLERİ YPG'YE ASKERİ EĞİTİM VERECEK'


Helil, Rusya ile varılan anlaşmanın Pazar günü sonuçlandığını ve anlaşmanın bir parçası olarak Rus güçlerin YPG'ye askeri eğitim vereceğini öne sürdü.

RUSYA'DAN YALANLAMA GELDİ


Rusya Savunma Bakanlığı, Suriye'de yeni askeri üs kurma planlarının olmadığını duyurdu.

Bakanlığın TASS ajansında yer alan açıklamasında, "Rusya, Suriye'de yeni askeri üs kurmayı planlamıyor." ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, Rusya'nın Suriye'deki ateşkesi gözlem merkezine ait bir biriminin "ihlalleri önlemek amacıyla" Afrin yakınlarında PYD/PKK ile Özgür Suriye Ordusu'nun temas hattına konuşlandırıldığı belirtildi.


'ATEŞKESİ İZLEME MERKEZİNİN BİR ŞUBESİ AÇILACAK'


Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada 'Afrin yakınlarında Kürt birlikler ile Özgür Suriye Ordusu'nun (ÖSO) karşı karşıya geldiği bölgede Rusya'nın Suriye'deki Ateşkesi İzleme Merkezi'nin bir şubesinin açılacağı' bildirildi.


'ANLAŞMA BUGÜN YÜRÜRLÜĞE GİRDİ'


Redur Helil, 'türünün ilk örneği' olarak nitelendirdiği anlaşmanın bugün yürürlüğe girdiğini öne sürerken, üssün kurulmakta olduğu Cenderis bölgesine gelen Rus askerlerinin sayısı hakkında bir bilgi vermedi.


REUTERS: KOMŞU TÜRKİYE'Yİ KIZDIRACAK HAMLE


Reuters'ın haber metninde, bu girişim için, "Komşu Türkiye'yi kızdıracak hamle" yorumu yapıldı.