Spor Rüştü'den Dünya Kupası yorumu

Rüştü'den Dünya Kupası yorumu

Paylaş
Rüştü'den Dünya Kupası yorumu

2002 Dünya Kupası'nda A Milli Takım ile üçüncülük başarısı yakalayan eski milli kaleci Rüştü Reçber, 2014 Dünya Kupası'nda evsahibi ülkenin şampiyonluk için bir adım önde olduğunu söyledi

Rüştü Reçber, Dünya Kupası'nda Brezilya'nın evsahibi olarak avantajlı olduğunu belirterek, şu ifadeleri kullandı: "Büyük organizasyonlarda Brezilya, Almanya, İspanya, İtalya ve Hollanda gibi turnuva takımları ön plana çıkar. Form durumlarına baktığımız zaman yükselen bir Brezilya var. İspanya çoğu kişi tarafından favori olarak gösterilir. Ancak İspanya artık yavaş yavaş kadro değişimine giden, belki de kadrosunun son dönemini yaşayan bir takım. Buna rağmen son şampiyon olarak bu dünya kupasında da önemli favorilerden biri. Yine de evs ahibi avantajıyla Brezilya'nın bir adım önde olduğunu düşünüyorum."

Haberin Devamı

Turnuvada sürpriz yapabilecek ekiplerin başında Belçika'yı gösteren Rüştü Reçber, "Böyle büyük turnuvalarda favorilerin dışında sürpriz yapabilecek ülkeler de çıkabilir. Dünya kupasında neyin ne olacağı belli olmayabilir. Hiç ummadığımız bir sürprizle de karşılaşabiliriz. Belçika, genç ve yetenekli oyunculardan kurulu kadrosuyla sürpriz yapacak kapasiteye sahip takımların başında geliyor."

"KUPADA OLMAMAMIZ ACI BİR DURUM"

A Milli Futbol Takımı'nın 2014 Dünya Kupası'na katılamamasının üzücü bir durum olduğunu ifade eden 41 yaşındaki futbol adamı, turnuvalarda sürekli yer alan bir ülke olmaları gerektiğini kaydetti. Yeni planlama ve projelerle istikrarlı bir turnuva takımı haline gelmeleri gerektiğini hatırlatan Rüştü Reçber, "Dünya kupasında olmamamız acı bir durum. Sistemsiz bir futbol süreci yaşıyoruz. Planlama ve projelere rağmen turnuva takımı hüviyetine kavuşamadık. Başarılarımız vardı ama bunlar o dönem içerisinde yakalanan bireysel yetenekler sayesinde oldu. Biz hiçbir zaman düzenli bir şekilde turnuvaya katılan bir ekip olmadık. 2014'te yokuz, acı bir tablo ama bundan sonra yeni planlamalar ve altyapı düzenlemeleri ile turnuvalara katılan bir takım oluruz diye umuyorum" değerlendirmesinde bulundu.

Haberin Devamı

AA