Gündem Rus sevgili cinayeti!

Rus sevgili cinayeti!

Paylaş
Rus sevgili cinayeti!

Rus sevgili cinayeti!

İstanbul Ümraniye'de 2 Temmuz'da öldürülen Yeditepe Üniversitesi İngilizce İktisat Bölümü son sınıf öğrencisi Sait Kaya (24) ile saldırıda bir kurşunun sekmesi sonucu olay yerinden geçerken can veren Hamdi Tüküç cinayetleri aydınlatıldı.

Haberin Devamı

Soruşturmayı yürüten Cinayet Masası dedektifleri, babasının halı dükkanı önünde kurşun yağmuruna tutulan Sait Kaya'nın yakın çevresini mercek altına aldı. Kaya'nın bir Rus sevgilisi olduğunu öğrenen dedektifler araştırmayı bu yöne kaydırdı. Rus sevgilinin verdiği bilgiler ışığında, Rus kadının daha önce birlikte olduğu Dündar Kılıç'ın damadı Özer Güner ve iki adamı, Ağustos'ta gözaltına alındı. Cinayetin azmettiricisi olduğu iddia edilen Güner ile iki adamı tutuklandı.

ARABA HEDİYE ETMİŞ

Güner'in cinayeti, Rus sevgilisinin kendisinden ayrılmasının ardından Sait Kaya ile birlikte olduğunu öğrenince kıskançlık nedeniyle planladığı iddia edildi. Rus sevgilisine otomobil hediye eden ancak ayrıldıktan sonra otomobili geri alan Güner'in genç kadını takip ettiği ve ilişkisini öğrendiği ortaya çıktı. Kıskançlık krizine giren ve "Bu ilişkiyi bitir" ültimatomu Rus kadın tarafından kabul edilmeyin Güner'in Sait Kaya'yı öldürmeleri için adamlarına emir verdiği iddia edildi. Tetikçi olduğu iddia edilen Yaşar Turan'ın peşine düşen polis, zanlıyı cinayetten 5 ay sonra yakaladı. Turan dün çıkartıldığı mahkeme tarafından tutuklandı. Olayla ilgili bir kişinin daha arandığı öğrenildi.

Haberin Devamı

DHA