Tamer Heper Ruh sağlığı uzmanı dertli
HABERİ PAYLAŞ

Ruh sağlığı uzmanı dertli

Haberin Devamı

Okuyucum M.R. ısrarla bana mektup göndermiş. Dört yıllık tahsili gerektiren ruh sağlığı uzmanlığının kırk günlük kurs ile sağlanmasına isyan ediyor.

Bu konuda dört yıl tahsil görüp iş bulamayan meslek sahiplerinin bulunduğu halde kırk günlük kursla ruh sağlığı konusunda çalışma imkanı bulunması şaşırtıcıdır diyor ama doğrusu olayı daha detaylı açıklamıyor. Mesela ruh sağlığı uzmanlığı dediği bir doktorluk branşı mı?

Bence değil, zira dört yılda doktor olunmuyor. O halde kastedilen meslek ne, eğitimi hangi okuldan alınıyor?

Bu açık değil ama dört senelik bir eğitimi gerektiren bir meslek dalına kırk günlük bir kursla eleman kazandırmanın da bir manası yok.

★ ★ ★

Okuyucumun derdini kısaca anlattım çünkü benzer bir uygulama bilirkişilikte yapıldı. Orada kırk gün de değil, on günlük bir kurs ile bilirkişilik ünvanı kazandırıldı. Hayatta dosya görmemiş kimseler on gün içinde bilirkişi oldu ama yıllarını hukuk ve adalete vermiş hukukçular bilirkişilikten dışlandı.

Bugün bakıyoruz ki mahkemeler dosya tevdi edecek konuya vakıf bilirkişi arama derdinde çünkü her dosyanın mutlaka hukuki bir yönü var ama dosya verecek hukukçu bilirkişi yok.

Bu durum, konunun tecrübesiz ellerde olmasından kaynaklanıyor. Bundan hem meslek sahipleri hem de vatandaş zarar görüyor. Peki geri dönüş var mı? Geri dönüş olmalı. Peki şu ana kadar doğan zararlar nasıl telafi edilir? İşte bu zor.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder