Dr. Haydar Dümen Romantizm fazlaysa
HABERİ PAYLAŞ

Romantizm fazlaysa

Haberin Devamı

Fazla nazın aşık usandırması gibi çok romantizim de aşkı öldürüyor. İkisinin bir arada ve dengeli olması ise ilişkiyi mükemmel duruma getiriyor. Aşk yaşanırken çok duygusal konuşmalar, hareketler cinselliği yorar. Duygular öylesine karışır ki çiftler cinsellikten uzaklaştıklarını hissedip mutsuz olur

GÜNÜN SORULARI

Gözümü erkeklerden alamıyorum

25 yaşında kadınım. Eşimden 1 yıl önce ayrıldım. Benim gözüm hep erkeklerde. Hepsi bana çekici geliyor, ayırt etmeden birlikte olmak istiyorum. Arkadaşlarım bana deli muamelesi yapıyor. Ne yapmam gerekiyor? CEVAP Sevgili okurum, ne oldu adam ateşine dayanamadı mı? “Bu gidişle tahtalı köye erken giderim, tutmayın beni” diye kaçtı mı? Ya da senin periskop gibi çevreyi tarayan gözlerinden başına gelecekleri çakozladı, “Benden paso” mu dedi? Her neyse ona geçmiş olsun. Bırak fukaracık kendine uygun bir kadın bulsun. Çocuklarının iyi babası, kaynanasının saygılı damadı olsun. “İşte yuva budur” desin, Allah ne verdiyse yesin. Bizden dua, yeter ki karısının her türlü hakkını versin. Senin yoluna gelince: Bu bir fıkraya benziyor. Kızın annesi komşunun kızına beddua ediyor “Nerede akşam orada sabah olsun, koca yüzü görmesin. Her gün onun bunun koynunda sabahlasın” dediğini duyan kızı “Anne, dur dur, neden bu duaları kızına değil de başkasına yapıyorsun?” der. Ben şu anda hem anneden hem de kızdan yana bir yerde durdum. Senin bu coşkulu, eğlenceli, aynı zamanda tehlikeli yolun açık olsun diyelim. Çünkü bir eş bulup evlensen sorun. Evlenmesen, böyle kalsan başka bir sorun durumu var. Deli demek kolay da ne olacağını kestirmek zor. Bu dünya böyledir. Kiminin sofrasını donatır. Kimine sadece koklatır.

[[HAFTAYA]]

Kız ilişkiye girerken bayıldı

Kız arkadaşımla 1 ay önce ilişkiye girmek istedik. İlişkiye girerken kız bayıldı. Penisimin uzunluğundan olabilir mi? Şimdi kız telefonlarıma bile çıkmıyor. Ne olur bana yardım edin. CEVAP Değerli okurum, ne hayaller kurmuştun değil mi? Alacaktın kızı koynuna, mirasa konmuş zengin kaçakçıların oğlu gibi har vurup harman savuracak kızı harcayacaktın. Kız emrinde bir köle olacak. Gel deyince gelecek, git deyince gidecekti değil mi? Uzunca organa sahip ama aklı çok uzun olmayan okurum, öyle bir mızrağa sahip olunca kızları şiş kebabına geçirir gibi dizecek miydin? Aslında olacağı buydu. ‘Bundan sonrası beni ilgilendirmez’ havalarındayken kızın ilaç kutularında ya da yiyeceklerde olduğu gibi kullanım süresi dolacaktı. Sende bahane hazır. Her yıl 100 bin tane basılıp kullanılan bir etiket gibi “Sen çok iyi bir kızsın, ben sana layık değilim” klasiğini oynayacaktın. Zevkini sen tadacak, kızın zamanını yel alacak, üzüntüsü de ona kalacaktı. Kız yeni yeni suçluluk duygusu depresyonundan kurtulmak üzere. Yeter bu kadar acımasızlık, kes artık telefon etmeyi. Özür dilemek için bile arama. Zaten günleri geceleri kıl payı dengeler içinde geçiyor. Elleşme, arı kovanına çomak sokma. Sen seni bil sen seni. Bir dişlisi çıkar karşına, kazıyıverir enseni.

* * * * * * * * * * *

Eşimi çok seviyorum

4 aydır evli ve mutluyum. Ama bir türlü ilişkiden zevk alamıyor ve boşalamıyorum. Eşim de bunu çok istiyor ama olmuyor. Sizce benim sorunum ne olabilir? CEVAP Sevgili okurum, fantezilerini kullan. Klitoris orgazmdan vazgeçme. Klitoris orgazmı ile vajinal orgazm arasında bir köprü kur. Erkeğin de seni biraz keşfetsin. Ruhunun ve bedenin birtakım gizli yerleri olabilir. Bu da zamanla keşfedilir diye düşünüyorum. Hadi bakalım kolay gelsin.

Zarı bozulur mu?

20 yaşında kadınım. Kısa bir evliliğim oldu. Bu sürede zarım bozulmadı. Doktor kızlık zarımın doğum sırasında bozulabileceğini söyledi. Şimdi bir ilişkim var. Onunla ilişkimde kızlık zarım bozulabilir mi? CEVAP Sevgili okurum, ilk önce doktorun yorumuna katılmam gerekir. Ama doğum olmadan da çap bakımından biraz daha büyük bir penisle kanama olabilir. Bunları doğanın ve kendi dokunun özelliklerine bağlayalım. Sevgilinle ilişkilerinde sen bilirsin.

Kızlık zarı hemen mi kanar?

19 yaşında kızım. Adet dönemi bittikten 2 gün sonra erkek arkadaşımla sevişiyorduk. Yatakta kan yoktu. 5 dakika kadar sonra tuvalete gittiğimde iç çamaşırımda kan vardı. Ertesi gün de kan geldi. Sizce kızlık zarı bozulmuş mudur? CEVAP Sevgili okurum, kızsın, kızsın, kızsın.

Kaç kez mastürbasyon yapmalıyım?


15 yaşındayım. Ben haftada kaç kez mastürbasyon yapmalıyım? Daha gelişimimi tamamlamadan ilişkiye girsem boyum uzar, kemiklerim gelişir mi? Bir de prezervatif ilişkinin zevkini azaltır mı? CEVAP Sevgili okurum, haftada 2-3 kez mastürbasyon yap. Öteki soruların için tam 3 yıl sonra herkes yerli yerindeyse bana bir mail at, cevabın orada şimdiden yazılmış. Gizli olarak seni bekliyor.

Cinsellikten uzaklaşıyorum

25 yaşındayım. Sevgilim var, cinsel ilişkimiz olmadı. Onu düşünmeye başladığımdan beri mastürbasyon yapma gereği bile duymuyorum. Cinsellikten uzaklaşıyor gibiyim. Sizce sorunum ne olabilir? CEVAP Değerli okurum, psikolojin ya da ruhun senin beklediğin gibi çoğulcu ilişkilere yatkın değil. Fazla romantik takılıyorsun galiba. Ancak unutmayalım ki romantizmin fazlası cinselliği öldürür. İkisinin birlikte olması en iyisidir.

Kocamdan kaçıyorum

37 yaşında kadınım. Cinsel ilişkiye düşkün değilim. Eşim ise tam tersim. Ben sürekli ilişkiden kaçıyorum. Ne yapmalıyım? CEVAP Değerli okurum, sen biraz rüyalarını, hayallerini süslesen. Birazcık kendi iç dünyanı keşfetsen. Cinselliği, seks yani organ birleşmesinin ötesinde duygusallık bahçesinde aramaya çalışsan, ona biraz alternatif zevkler eklesen iyi olur. Bunu kocanla paylaşsan günün birinde o kapıların açılacağına inanıyorum. Umarım dediğim gibi olur.

Sürekli kan geliyor

22 yaşında kızım. Sevgilimle 2 ay önce ilişkiye girdik. Daha önce hiç kimseyle bir şey yaşamadım. Buna rağmen 1-2 damla kan geldi. Daha sonraki ilişkilerimde yine aynı şekilde kan geldi. Ne yapacağım? CEVAP Sevgili okurum, 2 damla kan yeterlidir. Sonradan gelen kan olayını da kötüye yorumlamıyorum ama rahat etmek için bir kadın-doğum uzmanına gitmeni uygun buluyorum.

Kızlık zarım neden yırtılmıyor?

18 yaşında kızım. Nişanlımla 2 ay önce birlikte olduk ama kızlık zarım yırtılmadı. Geçenlerde ilişkiye girmeden önce adetim bitmişti ya da bittiğini sandım. Biraz kanama oldu ama bence adet kanamasıydı. Kızlık zarım neden yırtılmıyor? CEVAP Sevgili okurum, kızlık zarı kanaması da, adet kanaması da olabilir. Şu kan sözcüğü biraz ürkütücü kavram içerir. Artık bu ürkütücü kavrama kafanızı takmayın. Doğanın yaratma gücünün size sunduğu özelliklere daha saygılı olsanız, mutluluğunuz ve huzurunuz artar diye düşünüyorum.

Erkekler beni hiç etkilemiyor

20 yaşında kızım. Ben erkeklere karşı istek duymuyorum. Sevgilim var ama ona aşık olamıyorum. Erkekler beni hiç etkilemiyor. Ne yapabilirim? CEVAP Sevgili okurum, biraz beklemen gerekiyor. Bu aileden aldığın eğitimle ilgili olabilir. Yaratılışın doğası gereği çevreden ya da kendine kendine olumsuz telkin olmazsa o masallarda beyaz at prens karşına çıkacak. Beklemede kal, erkeklere cinsel değil, duygusal bak.

GÜNÜN SÖZÜ


Tek bilgi ya da tek tecrübe yarım kalmış bir düş gibidir. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder