Dünya Rojava için komite kuruldu

Rojava için komite kuruldu

Paylaş
Rojava için komite kuruldu

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesut Barzani'nin çağrısıyla dün toplanan Kürt Ulusal Kongresi Hazırlık Komitesi, sivillere yönelik saldırı haberlerini araştırmak üzere, Suriye'nin Kürtlerin yaşadığı Rojava bölgesine gidecek heyeti belirledi

Heyetin, Suriye'de PYD'nin silahlı güçleri olan YPG'liler tarafından korunacağı belirtildi. Bu arada PYD Eşbaşkanı Salih Müslim'in de dün gece ikinci kez Türkiye 'ye geldiği belirtildi.

Haberin Devamı

Kuzey Irak'ın Selahaddin kentinde dün olağanüstü toplanan Kürt Ulusal Kongresi Hazırlık Komitesi, akşam geç saatlere kadar süren toplantıdan sonra Suriye'de Kürt nüfusun yoğunlukta yaşadığı Rojava bölgesine araştırma ve soruşturma yapacak bir heyetin gönderilmesini kararlaştırdı.

GÜVENLİK GEREKÇESİYLE AÇIKLANMADI

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesut Barzani'nin çağrısı üzerine Hazırlık Komitesinin oluşturduğu heyetin kaç kişiden, kimlerden oluştuğu ve ne zaman Suriye'ye gideceği konusu güvenlik gerekçesiyle açıklanmadı.

Rojava'da sivillere yönelik gerçekleştirildiği belirtilen saldırıları araştıracak heyetin, aynı zamanda PYD ve IKDP arasında tartışma konusu olan Suriye ile Irak Kürdistan bölgesi arasındaki sınır kapılarında da inceleme yapacağı öğrenildi.

PYD BAŞKANI MÜSLİM TÜRKİYE'YE GELDİ

Rudaw adlı internet sitesinde yer alan habere göre Suriye'ye gidecek olan heyetin Rojava bölgesinde PYD'nin silahlı güçleri olan YPG'liler tarafından korunacakları belirtildi. Aynı site, Suriye'deki Demokratik Birlik Partisi (PYD) Eşbaşkanı Salih Müslim'in ise, dün gece Erbil üzerinden uçakla Türkiye'ye gittiğini belirtti.

Haberin Devamı

PYD lideri Salih Müslim, yaklaşık 20 gün önce de İstanbul 'a gelmiş ve Dışişleri Bakanlığı yetkilileri ile görüşmüştü. Türkiye ziyaretinden sonra Müslim, İran'ın daveti ile Tahran'a gitmiş ve İran yetkilileri ile Suriye'de yaşanan gelişmeleri konuşmuştu.

DHA