Kültür - Sanat Rocky ve The Karate Kid'in yönetmeni hayatını kaybetti
Paylaş
Rocky ve The Karate Kid'in yönetmeni hayatını kaybetti

Dünyada izlenme rekorları kıran "Rocky" ve "Karate Kid" gibi filmlerin yönetmeni John G. Avildsen, 81 yaşında hayata veda etti



The Karate Kid ve Rocky filmlerini yöneten John G. Avildsen’in, 81 yaşında pankreas kanserinden hayatını kaybetti.

Avildsen’in oğlu Anthony, John G. Avildsen’in pankreas kanseri tedavisi gördüğü Los Angeles’taki Cedars-Sinai Hastanesi’nde yaşamını yitirdiğini açıkladı.

Anthony Avildsen, "Olağanüstü bir adamdı. O süper yetenekli biriydi" dedi.




The Karade Kid filminin kamera arkasından bir fotoğraf...


ROCK FİLMİYLE OSCAR'DA EN İYİ YÖNETMEN ÖDÜLÜNÜ KAZANMIŞTI


G. Avildsen, dünyada gişe rekorları kıran Rocky filmiyle 1977’de Oscar’da en iyi yönetmen ödülünü kazanmıştı. Bu filmde oyuncu Sylvester Stallone Hollywood sinemasının en ünlü oyuncusu olmuştu.

Rocky filminin yıldızı Sylvester Stallone, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, Avildsen’in ölümünden duyduğu derin üzüntü için "Her şeyimi Avildsen’e borçluyum. Tutkusu, sabrı ve cesaretiyle hayatımı değiştirdi." dedi.



Rocky filminin kamera arkasından bir görüntü...


Amerikan Film Yönetmenleri Derneği Başkanı Paris Barclay de "Yıllar boyunca zafer, cesaret ve duygu temalarını işlediği filmleriyle tüm dünyada milyonlarca kişinin kalplerine dokundu." ifadelerini kullandı.

JOHN G. AVİLDSEN KİMDİR?


1935’te Illinois eyaletindeki Oak Park’ta doğan Avildsen, New York Üniversitesinden mezun olduktan sonra reklam yazarı olarak çalışmıştı. Sinemadaki kariyerine 1970’li yıllarda başlayan Avildsen, 1976’da yönettiği "Rocky" filmiyle dünya çapında ün kazanmıştı. 1 milyon dolar bütçeyle 28 günde çekilen film, döneminin en büyük gişe başarılarından birini yakalamıştı. Film, Avildsen’e Oscar töreninde "En İyi Film" ve "En İyi Yönetmen" ödüllerini getirmişti. Ustası Bay Miyagi’den karate öğrenen Daniel’in öyküsünü anlatan Karate Kid de 1984’te Avildsen’e büyük başarı kazandırmıştı.



Haberin Devamı