Gündem Rock konseri veren imama tehdit

Rock konseri veren imama tehdit

Paylaş
Rock konseri veren imama tehdit

Kaş'a bağlı Pınarbaşı köyünde imamlık yapan ve kurduğu rock grubuyla ilk konserini veren Ahmet Muhsin Tüzer, sosyal medya üzerinden tehdit edildiği iddiasıyla savcılığa başvurdu

Kaş’ın Pınarbaşı Köyü Camisi’nde imamlık yapan Tüzer, Erkin Koray’ın eski gitaristlerinden, aynı zamanda Kramp Grubu’nun kurucularından Doğan Sakin ve baterist İdris Tübcil ile mayıs ayında "FiRock" isimli rock grubu kurmuş, ilk konserlerini de geçtiğimiz hafta sonu Kaş Limanı’nda vermişti.

Konser haberlerinin gazete ve televizyonlarda yayınlanmasının ardından sosyal medya üzerinden tehditler aldığını ileri süren Tüzer, Kaş Cumhuriyet Savcılığına başvurarak şikayetçi oldu.

Tüzer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kaş’ta konser verdiği haberlerinin medyada yayınlanmasının ardından tehdit ve hareket mesajları aldığını söyledi. Mesajlarda eşiyle ilgili de hakaretlerde bulunulduğunu ifade eden Tüzer, "Konseri verdikten ve bazı medya organlarında yayınlanan haberlerin altında hakkımda hakaret ve tehdit içerikli yorumlar yapıldığını gördüm.

Sosyal medyada da bu tür yorumlar var. Eşim hakkında da sözler sarf edilmiş. Ben de can ve mal güvenliğimi göz önünde bulundurarak Kaş Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulundum. Hakkımda bu şekilde hakaret ve tehditte bulunan kişi ya da kişilerden şikayetçiyim" dedi. Tüzer, rock müziği yapması nedeniyle imamlık görevini aksatmadığını kaydetti.