Gündem Rize'ye kabus geri döndü

Rize'ye kabus geri döndü

Paylaş
Rize'ye kabus geri döndü

Rize'ye kabus geri döndü

Rize’de akşam başlayan ve bu sabah devam eden sağanak nedeniyle, merkeze bağlı Gündoğdu beldesi ile Veliköy arasındaki yol, çökme nedeniyle ulaşıma kapandı.

Haberin Devamı

Etkili yağış nedeniyle beldede dere yatağında evleri bulunan bazı vatandaşlar evlerini terk ederek komşuları ve akrabalarına yerleşti. Dere taşkınının yaşandığı yörede Gündoğdu-Veliköy yolunun üçüncü kilometresinde meydana gelen çökmeyle birlikte yol ulaşıma kapandı. Karayolları ekipleri yolun ulaşıma açılması için çalışma başlattı.

Gündoğdu Belediye Başkanı Süleyman Yıldız, yaptığı açıklamada, Gündoğdu’nun zor bir dönemden çıktığını belirterek, "Ancak henüz üzerimizdeki psikolojik çöküntüyü atmış değiliz. Vatandaşlar her yağmurda büyük korku yaşıyor. Her yağışta zor günler yaşayacağız. Bu uzun yıllar devam edecek. Daha önce yaşanan heyelan nedeniyle ufak çaplı akıntılar bu tür yağmurlarda devam edecek. Bunun için vatandaşlardan zor da olsa sabırlı olmalarını istiyoruz" dedi.

Haberin Devamı

-TOKİ GÜNDOĞDU’YA 140 DAİRELİ SİTE KURACAK-

Yıldız, 13 kişinin öldüğü, 1 kişinin kaybolduğu heyelan sonrasında yapılan tespitlerde 130 evin kullanılamaz hale geldiğini anımsatarak, "Başbakanımızın talimatları doğrultusunda mağduriyetlerin giderilmesi için TOKİ ile birlikte çalışma başlattık. Merkezde 11 bin 600 metrekare bir alan tespit ettik. Burada iki ay içerisinde 140 daireli 5 bloktan oluşan bir site kuracağız. Tamamlanmasının yaklaşık bir yıl süreceğini tahmin ediyoruz. Maliyetine karşılık uzun vadeli iki yıl ödemesiz olarak evleri yıkılan vatandaşlarımıza teslim edeceğiz" diye konuştu.

Bu sayısının yetersiz olduğunu kaydeden Yıldız, "Üç dönümlük bir yer daha tespit etmeye çalışıyoruz. Buraya da 3 blok ve 84 daire yapma çalışmamız olacak. Ancak bu henüz kesinleşmiş değil" dedi.

Beldede yaşayan vatandaşlardan Ali Osman Varol ise gazetecilere yaptığı açıklamada, 26 Ağustos 2010 tarihinde etkili olan sağanak sonrasında heyelanların meydana geldiğini dile getirerek, "Hala korkuyoruz. Evlerimiz dereye yakın. Her yağmur yağdığında evimizi terk ediyoruz. Ben de yağmur yağdığında dün akşam ailemi alarak köyde olan akrabalarıma gittim" diye konuştu.

Coşkun Okutur da yolda çökme meydana gelen alanın evinin yanında olduğunu anlatarak, "Çocuklarımı, torunlarımı yağmurlu havalarda eve getirmiyorum. Dün akşam da yağmur etkili olunca eve getirmemiştim. Bir türlü korkularını atamıyorlar. Evimiz ilk heyelanda hasar gördü. Dere her yağmurda evimizin alt katına giriyor. Bu nedenle yetkililerin bir an önce çözüm bulmasını istiyoruz" dedi.

Haberin Devamı