Gündem Rize'de silahlı çatışma: 3 yaralı

Rize'de silahlı çatışma: 3 yaralı

Paylaş
Rize'de silahlı çatışma: 3 yaralı

Rize'de silahlı çatışma: 3 yaralı

Rize'nin Ardeşen İlçesi'nde, iki grup arasında çıkan silahlı çatışmada 2’si ağır 3 kişi yaralandı.

Haberin Devamı

Olay, Fatih Mahallesi, Atatürk Caddesi üzerinde, bugün saat 18.30 sıralarında meydana geldi. Bir otel inşaatı önüne gelen araçtan inen kişiler, burada bekleyen 70 yaşındaki Nizamettin Aytemiz ile 55 yaşındaki Salim Demir'e otomatik silahlarla ateş açtı. Aytemiz ve Demir'i de karşılık vermesi üzerine çıkan çatışmada Nizamettin Aytemiz, Salim Demir ve çevrede büfesi bulunan Mehmet Kutanis isabet eden kurşunlarla ağır yaralandı.

Olay sonrası kimliği belirlenemeyen kişiler havaya ateş açarak olay yerine geldikleri araçla kaçtı.

Olayda yaralanan ve durumları ağır olan Nizamettin Aytemiz ile Salim Demir, Ardeşen Devlet Hastanesi'nde yapılan ilk müdahalelerinin ardından Rize Üniversitesi (RÜ) Tıp Fakültesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Diğer yaralı Mehmet Kutanis'in tedavisi ise Ardeşen Devlet Hastanesi'nde sürüyor. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Haberin Devamı

Bu arada, ‘Laz Nizam’ olarak bilinen Nizamettin Aytemiz, 3 yıl önce Musevi işadamı Jack Kamhi'nin oğlu Hayati Kamhi'yi tehdit ettiği iddiasıyla bir organize suç örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınmış, daha sonra çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı. Aytemiz, bir süre cezaevinde kaldıktan sonra tahliye edilmişti.

Muhammet KAÇAR/ARDEŞEN(Rize), (DHA)