Siyaset Ricciardone: Türkiye ile ortak çalışıyoruz
Paylaş
Ricciardone: Türkiye ile ortak çalışıyoruz

"Türkiye, Amerika Birleşik Devletleri ve dünya demokratik toplumuyla birlikte, Suriye'deki kabusun bir an önce bitmesi için ortak çalışmaktadır" dedi

ABD’nin Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone, Suriye’deki olaylarla ilgili rejimin kendi halkıyla savaş içerisinde olmasını "üzücü ve kabul edilemez" nitelendirerek, "Türkiye, Amerika Birleşik Devletleri ve dünya demokratik toplumuyla birlikte, bu kabusun bir an önce bitmesi için ortak çalışmaktadır" dedi.

Haberin Devamı

Eşi Maria Ricciardone ve beraberindeki büyükelçilik yetkilileriyle Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan’ı makamında ziyaret eden Ricciardone, belediye binasına girmeden önce gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Ricciardone, "Sizce Suriye ile olası bir savaş durumu var mı? Eğer böyle bir şey olursa, AB ve ABD ne yapmalı?" şeklindeki soruya, şöyle yanıt verdi:
"Biz bugün Mersin’e başka bir şey için geldik. Bu bölgedeki sıkıntılara rağmen, burası çok sakin, çok düzgün ve hareketli bir yer. Bu yüzden Amerikalıların buraya gelmesini teşvik etmek istiyoruz. Turizm, yatırım, ticaret gibi nedenlerden dolayı. Halklarımız arasındaki ilişkiyi geliştirmek ve derinleştirmek için getirmek istiyoruz. Bunun bugünkü sıkıntılara karşı destek olduğunu düşünüyorum. Yani somut bir şekilde Türkiye’yi desteklemek için geldim."

Haberin Devamı

Ricciardone, Suriye ile ilgili de kısa bir açıklama yapmak istediğini belirterek, şunları kaydetti:

"Ben kendim de Suriye halkını biliyorum, siz Mersinliler de Suriye halkını tanır, bilirsiniz. Ama Suriye’deki durum şimdi çok acı. Suriye halkı, Türk halkı gibi, Amerika halkı gibi iyi bir halk. Kendi rejimlerinin, kendi halkıyla savaş içerisinde olması üzücü ve bu kabul edilemez. Türkiye, Amerika Birleşik Devletleri ve dünya demokratik toplumuyla birlikte, bu kabusun bir an önce bitmesi için ortak çalışmaktadır. Bu kabus bittiğinde biz ümit ediyoruz ki, Suriye tekrar dünyaya açılır. Tekrar ümit ediyoruz ki, Mersin, Antep ve Urfa ile olan ticaret yeniden ivme kazanır ve öncesinden çok daha iyi olur."

Konuşmasının büyük bölümünü İngilizce yapan Ricciardone, Türkçe "Ben iyimserim" diyerek sözlerini tamamladı.

Ricciardone, gazetecilere yaptığı açıklamanın ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Özcan’ı makamında ziyaret etti.Özcan, Ricciardone’yi Mersin’de görmekten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, büyükelçilik heyetine hoşgeldin dileklerini iletti. Görüşme, basına kapalı olarak gerçekleştirildi.