Hakan Çelik Rezalet!
HABERİ PAYLAŞ
Haberin Devamı

Norveç’te gerçekleşen Trident Javelin isimli tatbikat sırasında daha önce görülmemiş boyutta iki skandal yaşandı.

İşin özeti şu; Norveç’teki Ortak Harp Merkezi’ndeki (JWC) ilk olayda Atatürk’ün heykeli düşman liderler arasına yerleştirildi. İkinci olayda ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan adına açılan sahte bir hesapta çirkin paylaşımlar yapıldı.

Hadisenin duyulması üzerine Türkiye Norveç’teki tatbikata katılan 40 askerini çektiğini açıkladı.

Nereden bakarsanız bakın, olay bütünüyle skandal. Türkiye de tepkisinde sonuna kadar haklı.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg’in açıklama yaparak özür dilemesi örgütün bu rezaletteki sorumluluğunu ortadan kaldırmaz. Bizzat Ankara’ya gelip Erdoğan’a sözlü olarak özrünü iletmesi ve benzer şeylerin yaşanmaması için hangi önlemlerin alındığını açıklaması gerekir.

Yaşananlar sadece laçkalık ve ciddiyetsizle izah edilemez. Örgüt içindeki etkin çevreler Türkiye’ye yönelik açıkça düşmanca tavır içinde.



Türkiye NATO’nun ikinci büyük ordusuna sahip. Soğuk Savaş yıllarından bu yana ittifak için hayati görevleri yerine getirdi. Bugün de Mehmetçik Balkanlar’dan Afrika ve Afganistan’a kadar en hassas bölgelerde barış için hayatını ortaya koyuyor.

Buna karşılık NATO Türkiye’ye son derece hasmane tutum izliyor.

15 Temmuz darbe kalkışmasında NATO’nun nasıl bir pozisyon aldığını hepimiz gördük. Bugün bile NATO ile irtibatlı FETÖ’cü subaylara kol kanat geriyorlar. Amerika Birleşik Devletleri ve Almanya gibi ittifakın önemli ülkelerinde Türkiye’ye yönelik açık silah ambargosu var.

Füze savunması Türkiye’nin yumuşak karnı. Hatta şu an böyle bir savunma sistemimiz yok. Komşu ülkelerden gelebilecek füze saldırısını savuşturacak, önleyebilecek durumda değiliz.

Türk Silahlı Kuvvetleri bu açığı kapatabilmek için uzun süredir NATO sistemlerini ortak üretim yoluyla temin etmek istiyor. Ancak üretici ülkelerin hiçbiri bu konuda Türkiye ile işbirliğine yanaşmadı.

Ankara’nın Rusya’dan S400 füzesi alım kararı bu zorunlu şartlar altında gelişti. Amerika ise bu konuda dün Türkiye’yi bir kez daha tehdit etti ve “S400’leri alırsanız gelişmiş F-35 savaş uçaklarını kullandırtmayız” mesajını gönderdi.

İşte Türkiye’nin bugüne kadar yaptığı fedakarlıklar ve NATO’nun yanıtı…

Ancak her şey burada bitmiyor. Türkiye’nin dışlanmasının Batı güvenlik sistemi içinde nasıl bir gediğe yol açacağı yakında görülecek.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder