Spor Resmi olarak ilk kez

Resmi olarak ilk kez

Paylaş
Resmi olarak ilk kez

Rusya ile Güney Kore, yarın yapacakları 2014 FIFA Dünya Kupası H Grubu ilk maçıyla tarihlerinde ilk kez resmi olarak karşı karşıya gelecek.

Cuiaba kentindeki 39 bin 859 kişi kapasiteli Arena Pantanal’da yapılacak ve TSİ 01.00’de başlayacak karşılaşmayı Arjantinli hakem Nestor Pitana yönetecek. Pitana’nın yardımcılıklarını Hernan Maidana ve Juan Pablo Belatti yapacak. Maçın dördüncü hakemi ise Panamalı Roberto Moreno.

Haberin Devamı

İki ülke milli takımları arasında daha önce oynanan tek özel maçı Rusya kazandı. Ruslar, 19 Kasım 2013’te Dubai’de yapılan karşılaşmada 2-1 galip geldi.

Rusya 3. kez katılıyor

Dünya Kupası’na 3. kez katılan Rusya, Güney Kore ile yapacağı maçla finallerdeki 7. maçını yapacak.
Ruslar, Dünya Kupası’nda yaptıkları 6 maçta 2 galibiyet, 4 mağlubiyet alırken, 11 gol attı, 10 gol da yedi.
Bu arada Rusya, Dünya Kupası’nda daha önce bir kez Asya temsilcileri ile karşılaştı. Ruslar, Japonya ile yaptığı bu maçı kaybetti.

Güney Kore 9. kez

Güney Kore, Dünya Kupası’na 9. kez katılıyor.

Asya temsilcisi, kupalarda yaptığı 28 maçta sadece 5 galibiyet alırken, 8 beraberlik elde etti ve 15 kez de sahadan mağlubiyetle ayrıldı. Güney Kore, 15 gol atarken, kalesinde 28 gol gördü.

Haberin Devamı

Bu arada Güney Kore, Dünya Kupası’nda Avrupa temsilcileriyle 19 maç yaptı. Bunların 4’ünde galip gelen Güney Kore, 10 kez mağlup oldu, 5 kez de berabere kaldı.

AA