Efe Teksoy RESIDENT EVIL: SON BÖLÜM (RESIDENT EVIL: THE FINAL CHAPTER)
HABERİ PAYLAŞ

RESIDENT EVIL: SON BÖLÜM (RESIDENT EVIL: THE FINAL CHAPTER)

Haberin Devamı

Video oyun şirketi Capcom tarafından üretilen korku serisinden uyarlanan 40 milyon dolar bütçeli Resident Evil’ın son halkası vizyonda. Anlaşılan o ki, önceki bölümlerin toplamda 900 milyon dolar gişeyi aşması yapımcıları 6. filmi çekmeye ikna etmiş. Bu son olacak(!) denilse de daha uzun yıllar Resident Evil izleyeceğiz gibi gözüküyor. Bol aksiyon sahnesi içeren film, genel olarak macera-korku- zombi severlerin ilgiyle seyredeceği bir macerayı konu alıyor. Ayrıca hayranlarının yıllardır merak ettiği sorular bu bölümde (Ana karakter Alice geçmişiyle ilgili neden hiçbir şey hatırlamıyor? Kızıl kraliçe kimden esinlenerek üretildi ve anlamı nedir? vb.) cevaba kavuşuyor. Resident Evil severler için bir başka güzel haber aynı isimde kitabında bu sıra gündemde olması. Filmin kitapta bulunan giriş cümlesiyle açılış yapması özellikle beni çok etkiledi.

RESIDENT EVIL: SON BÖLÜM (RESIDENT EVIL: THE FINAL CHAPTER)

ŞEYTANIN DÖNÜŞÜ


Ölümcül virüs üreten Umbrella Şirketi, insanlığın sonunu getirecek bir plan yapar. Alice (Milla Jovovich) insanlığın zombilere karşı verdiği savaştan kurtulan az sayıda kişiden biridir. Olayların başladığı yer olan Racoon şehrindeki Kovan’a geri döner. Eski arkadaşlarıyla beraber insanlığı kurtarmak için yeni mutant yaratıklarla mücadele eder. Filmin başrolünde ilerleyen yaşına rağmen, yine güzel yıldız Milla Jovovich yer alıyor. Ona Ali Larter, Iain Glen, Ruby Rose eşlik ediyor. Yapımın yönetmeni ve senaristi Paul W.S. Anderson.

KAMERA ARKASI​

  • Filmin dublörlerinden Olivia Jackson, İngiltere’de gerçekleşen çekimler sırasında sette büyük bir kaza geçirdi. Zorlu aksiyon sahnelerinde kamera karşısına geçen talihsiz dublör, motosiklet üzerinde yüksek hızda yapılan bir çekimde demir kamera aksamına çarparak üç hafta komada kaldı. Yaşanan kaza nedeniyle sol kolunu kaybetti.
RESIDENT EVIL: SON BÖLÜM (RESIDENT EVIL: THE FINAL CHAPTER)
  • Yapımın vizyona girmesiyle dünya genelinde toplamda 1 milyar dolar gişeyi aşan tarihteki ilk korku film serisi oldu.
  • Çekimin son günü 10 Aralık 2015’te Güney Afrika’nın Belhar Kentinde gerçekleşti.
  • Alice’in gençliği ve Kızıl Kraliçe (Red Queen) karakterlerini Milla Jovovich ve (filmin senaristi/yönetmeni) Paul W.S.Anderson’ın kızı Ever Anderson oynadı.
RESIDENT EVIL: SON BÖLÜM (RESIDENT EVIL: THE FINAL CHAPTER)


İyi Seyirler Dilerim.
Efe TEKSOY

Sıradaki haber yükleniyor...
holder